دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


رژیم غذایی مناسب برای گوش ها کدامند؟

محققان ادعا می کنند که چربی های امگا 3 باعث تقویت عروق خونی در سیستم حسی گوش می شود. این نوع چربی های سالم در بسیاری از دانه ها، غلات، لوبیاها و روغن ها یافت می شوند.

رژیم غذایی مناسب برای گوش ها کدامند

شاید برایتان جالب باشد که بدانید رژیم غذایی برای گوش ها چیه و چه غذاهایی ممکن است برای محافظت از شنوایی و جلوگیری از ایجاد کم شنوایی و وزوز گوش مناسب باشند.

1. منیزیم

منیزیم همراه با ویتامین های A، C و E نقش اساسی در سلامت شنوایی دارد. مطالعات نشان داده که این ماده معدنی رژیم غذایی برای گوش هابه کاهش حساسیت های شنوایی ، کاهش وزوز گوش و جلوگیری از کاهش شنوایی کمک می کند.

رژیم غذایی برای گوش ها شامل منابع مهم غذایی منیزیم می شود که عبارتند از: بادام، برنج قهوه ای، سبزیجات برگ دار، کنگر فرنگی، جو، آجیل، لوبیا، موز، سیب زمینی، کلم بروکلی، اسفناج و دانه کدو تنبل.

خوراکی های دارای ویتامین A عبارتند از: بروکلی، کدو حلوایی، اسفناج، شلغم، هویج، طالبی، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، زردآلو، جگر، شیر، کره، پنیر و تخم مرغ کامل.

منبع ویتامین C عبارتند از: مرکبات، گیاهان تازه، و توت فرنگی.

منابع حاوی ویتامین E عبارتند از: بادام، تخمه آفتابگردان، سبزیجات برگ دار، انبه و روغن زیتون.

فلفل دلمه ای قرمز، بروکلی، کیوی شامل هر دو نوع ویتامین C و E هستند.

2. اسیدهای چرب امگا 3

محققان ادعا می کنند که چربی های امگا 3 باعث تقویت عروق خونی در سیستم حسی گوش می شود. این نوع چربی های سالم در بسیاری از دانه ها، غلات، لوبیاها و روغن ها یافت می شوند. این چربی ها اثرات مفیدی بر سیستم قلبی عروقی دارند و التهاب را که می تواند به بافت های حساس آسیب برساند، کاهش می دهند.

منابع امگا 3 عبارتند از: دانه چیا، دانه کتان، گردو، لوبیا، ماهی تن، ماهی قزل آلا، کدو حلوایی و روغن زیتون.

3. پتاسیم

پتاسیم مسئول تنظیم میزان مایعات در خون و بافت بدن می باشد. مایعات موجود در گوش داخلی به منبع غنی پتاسیم وابسته اند، به خصوص در قسمتی از گوش که صداها را به تکانه های الکتریکی تبدیل می کند. غذاهای حاوی پتاسیم می توانند به محافظت در برابر کم شنوایی مرتبط با سن کمک کنند. هم چنین این غذاها می توانند از کاهش شنوایی مرتبط با صدا جلوگیری کنند.

منابع پتاسیم عبارتند از: زردآلو، موز، خربزه، پرتقال، سیب زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی، شیر، ماست و کشمش.

4. فولات یا اسید فولیک

اسید فولیک با تنظیم تشکیل گلبول های قرمز خون و هم چنین کمک به متابولیسم هموسیستئین ( یک ترکیب التهابی که گردش خون را کاهش می دهد)، به بهبود شنوایی کمک می کند. گردش خون خوب جزء مهمی در حفظ سلامت سلول های مویی گوش داخلی و عملکرد صحیح آن ها می باشد. اسید فولیک محلول در آب است و به خوبی در بدن ذخیره نمی شود، بنابراین باید دوز روزانه خود را از غذا دریافت کنید.

منابع اسید فولیک عبارتند از: اسفناج، مارچوبه، کلم بروکلی، سبزیجات برگ دار، لوبیا، عدس، آووکادو، تخم مرغ، غلات صبحانه، جگر و آجیل.

تاثیر رژیم غذایی بر وزوز گوش - موسسه دانش بنیان نیوشا

منبع: chearshearing.com


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته