دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


رازهای افزایش طول عمر باتری سمعک

یک باتری معمول سمعک، از نظر تئوری می تواند بیش از 100 ساعت عمر کند، اما در واقعیت شما می توانید بین 3 تا 22 روز از باتری سمعک خود کار بکشید که این زمان به طور خاص به ویژگی هایی از سمعک که باتری بیشتری مصرف می کنند و همچنین به نحوه ی استفاده و نگهداری از باتری ها بستگی دارد.
برخی فناوری های سمعک که انرژی بالایی از باتری می گیرند، کاملا ارزشش را دارند. برای مثال فکر کنید همراه خانواده ی خود در یک رستوران شلوغ تولدتان را جشن گرفته اید، در این موقعیت قطعا می خواهید تک تک کلمات را بشنوید. آیا این قضیه 500 تومان برای شما ارزش ندارد؟

اما در برخی موارد، ممکن است شما مصرف باتری خود را بی مورد بالا ببرید و حتی از این قضیه هم آگاه نباشید. داشتن اطلاعات کافی در مورد باتری های سمعک، به شما این امکان را می دهدکه از ظرفیت آن ها آگاهی پیدا کنید و احیانا متوجه شوید که چرا باتری شما زمان کمتری کار می کند.

باتری های 312 چه مدت زمانی عمر می کنند؟
باتری های 312 در میان سایر باتری های سمعک یعنی 13، 10 و 675 معمولا رایج تر هستند. بسته به میزان استفاده شما، ممکن است بین 3 تا 10 روز از باتری 312 کار کند، یعنی چیزی در حدود 110 ساعت. سایر باتری ها طول عمر متفاوتی دارند اما اندازه باتری که شما باید استفاده کنید را نوع سمعک شما تعیین می کند.
فارغ از اینکه از کدام باتری استفاده می کنید، کارهایی وجود دارد که با اجتناب از آن ها طول عمر باتری شما زیاد خواهد شد، دقیقا مثل روش هایی که گاهی برای استفاده از آخرین ته مانده های باتری استفاده می کنیم. اینجا 13 روش برای افزایش طول عمر باتری سمعک را برای شما بیان می کنیم:

1. در خرید عمده ی باتری سمعک، دقت به خرج دهید.
خرید باتری سمعک به صورت عمده، روش ساده برای کاهش قیمت به نظر می رسد. اما دقت داشته باشید که شارژ باتری ها به مروز زمان و خود به خود تخلیه می شوند، حتی اگر باز نشده باشند.
این بدین معنی نیست که نباید باتری های خود را به صورت فله ای و عمده تهیه کنید، بلکه باید دقت کنید که در یک مرحله مقدار خیلی زیادی را نخرید. برای اینکه پول خود را هدر نداده باشید از هر دو سمعک خود روزانه حداقل 8 ساعت استفاده کنید.

2. جدید ترین بسته ی ممکن را بخرید.
در ادامه ی مورد شماره ی 1، همیشه به یاد داشته باشید که جدید ترین بسته ی باتری را تهیه کنید. اگر به صورت آنلاین باتری های خود را تهیه می کنید به تاریخ انقضای آن ها توجه کنید. فروش آنلاین محصولات تاریخ گذشته یکی از ترفند هایی است که فروشندگان برای خلاص شدن از شر آن ها استفاده می کنند.
پس هر ارزانی بی حکمت نیست.

3. باتری هایی را که پیشتر خرید کرده اید، زودتر استفاده کنید.
حتی اگر شما از باتری های رُوی (Zinc) برای سمعک خود استفاده می کنید، به خاطر داشته باشید که این باتری ها هم به مرور زمان شارژ خود را از دست می دهند و دقیقا به همین خاطر است که باید باتری های قدیمی تر را زودتر استفاده کنید. همه ی باتری های سمعک خود را بردارید و بر اساس تاریخ انقضا آن ها را مرتب کنید. هرچند ممکن است آن ها به اندازه ی باتری های جدیدتر عمر نکنند اما با این روش مطمئن می شوید که حداکثر بهره را از باتری های خود برده اید.

4. وقتی برچسب باتری را باز کردید، از آن استفاده کنید.
باتری های سمعک امروزی با استفاده از رُوی (Zinc) انرژی می گیرند. رُوی تا قبل از استفاده شدن خاموش باقی می ماند در نتیجه هدر رفت انرژی باتری به حداقل می رسد. اما با برداشتن برچسب، رُوی موجود در باتری فعال شده و ساعت ی عمر آن فعال می شود. در این هنگام انرژی باتری در حال تخلیه است حتی اگر از آن استفاده نشود.

آیا برای شما این اتفاق افتاده است که یک باتری جدید را باز کنید و به دلایلی چند هفته از آن استفاده نکنید؟ اگر این اتفاق برای شما افتاده، به احتمال زیاد در نهایت با یک باتری خالی مواجه شده اید. استفاده از سمعک فقط در مواقعی که واقعا حس می کنید به آن ها نیاز دارید، صرفه جویی آنچنانی را برای شما به همراه ندارد لذا افزایش طول عمر باتری فقط با استفاده ی کم از سمعک یک باور اشتباه است.
برای بیشترین استفاده ازباتری سمعک خود هر روز و به حداکثر میزان ممکن از سمعک های خود استفاده کنید.

(مشاهده ویدئوی هرآنچه درباره باتری های سمعک باید بدانیم)

5. قبل از قرار دادن باتری داخل سمعک 5 دقیقه صبر کنید تا 3 روز بیشتر از آن ها استفاده کنید.
برداشتن برچسب باتری سمعک و بلافاصله قراردادن آن داخل سمعک بسیار جذاب به نظر می رسد چون می خواهید هرچه زودتر از سمعک خود استفاده کنید. اما فرصت 5 دقیقه ای به باتری برای فعال شدن بعد از برداشتن برچسب، به شما این امکان را می دهد که بتوانید 3 روز (بسته به نوع سمعک) بیشتر از باتری خود استفاده کنید.

6. باتری های سمعک خود را منجمد نکنید.
ممکن است از بزرگتر های خود یاد گرفته باشید که گذاشتن باتری در یخچال یا حتی منجمد کردن آن ها از هدر رفت شارژ آن جلوگیری می کند. اما در باتری های Zinc این قضیه کاملا برعکس است پس آن ها را در داخل یک کشو در اتاق خواب خود نگه دارید.

7. درب باتری سمعک خود را باز کنید.
رطوبت به روند تخلیه ی باتری سرعت می بخشد. سعی کنید عادت کنید که هنگام عدم استفاده از سمعک، درب آن را باز نگه دارید. این کار رطوبت داخل سمعک را کاهش داده و طول عمر باتری و خود سمعک را نیز افزایش می دهد.

8. باتری ها در محیط های مرطوب انبار نکنید.
یک کشو در اتاق خواب شاید بهترین گزینه برای نگهداری سمعک ها باشد زیرا در بسیاری از خانه ها جزء خشک ترین جاهاست. سمعک ها و باتری های سمعک نباید در روشویی ها یا در آشپزخانه ها نگهداری شوند تا در معرض گرما و رطوبت نباشند.

9. برای سمعک خود یک کیت خشک کننده تهیه کنید.
اگر آب و هوای منطقه ی شما مرطوب است حتما یک خشک کننده برای جعبه سمعک خود و همچنین برای اتاقی که باتری های سمعک را در آن نگه می دارید تهیه کنید. این کار از زنگ زدن و خوردگی سمعک شما نیز جلوگیری می کند.

10. در هنگام عدم استفاده از سمعک، باتری آن را خارج کنید.
اگر عفونت گوش دارید یا به هر دلیلی نمی توانید برای مدتی از سمعک خود استفاده کنید، باتری آن را خارج کنید تا از فاسد شدن باتری داخل آن جلوگیری کرده و همچنین طول عمر سمعک را نیز افزایش دهید.

11. بهداشت کلی را رعایت کنید.
جرم، روغن و سلول های پوستی همیشه روی دست شما هستند. این موارد ممکن است مانع ارتباط صحیح باتری و سمعک شوند و انرژی باتری به طور کامل به سمعک نرسد. قبل از قرار دادن باتری دست های خود را بشویید این کار باعث ارتباط بهتر باتری و سمعک می شود.

12.چه زمانی باید باتری سمعک خود را عوض کنم؟
سمعک شما نشانه هایی برای اینکه کی باید باتری آن را عوض کنید به شما خواهد داد. هر وقت احساس کردید که باید بیش از حد صدای سمعک بالا ببرید، یا صداها واضح شنیده نمی شوند و یا وقتی که صدای بوق هشدار برای کم شدن شارژ باتری را می شنوید، وقت تعویض باتری فرا رسیده است.

13. باتری های قابل شارژ را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرید.
باتری های قابل شارژ کمی بیشتر از انواع عادی هزینه بر می دارند ولی در بلند مدت ممکن است برای شما به صرفه تر باشند. برخی باتری های قابل شارژ فقط باید هر سال یکبار عوض شوند اما ظرفیت آن ها معمولا کمتر از باتری های یک بار مصرف است بدین معنا که شما در مقایسه با تعویض باتری های معمول، باید دفعات بیشتری آن ها را شارژ کنید. مثل سایر بخش های زندگی هر انتخاب مزایا و معایب خود را دارد پس آن چیزی را انتخاب کنید که از نظر شما معقول تر است.

اگر قصدخرید سمعک را دارید، خواندن این مطلب را از دست ندهید. (کلیک کنید)


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته