دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


این سمعک مغز شما را می خواند

یکی از عمده ترین شکایات افرادی که از سمعک استفاده می کنند این است که با وجود اینکه که گفتار را می شنوند اما نمی توانند معنای آن را درک کنند. این موضوع به این علت است که دو مفهوم شنوایی (Hearing) و گوش دادن ( Listening ) با اینکه به همدیگر مرتبط هستند، اما یک مفهوم واحد نیستند. با این وجود، تکنیک جدیدی که اخیرا توسط محققان موسسه ی KU Leuven در بلژیک با همکاری دانشگاه مریلند ایجاد شده، راهکار متفاوتی را برای حل این معضل پیشنهاد می دهد.

برای این کار محققان یک آزمون خودکار با استفاده از کلاه EEG مغزی طراحی کردند که در آن با بررسی امواج مغزی نه تنها می توانند ببیند که آیا فرد یک صدای خاص را شنیده، بلکه می توانند بفهمند که صدای شنیده شده درک شده است یا نه. کلاه آزمون دارای 64 الکترود است که امواج مغزی فرد را در حال گوش دادن به جملات ثبت می کند تا درک جملات توسط فرد بعدا بررسی شود.

جونز ونترهارت، یکی از محققین پروژه، می گوید : روش ما مستقل از وضعیت ذهنی بیمار است . او ادامه می دهد حتی اگر فرد شنونده توجه نداشته باشد، ما می توانیم درک گفتار را بررسی کنیم. چون ما درک گفتار را مستقیما از مغز اندازه گیری می کنیم، در نتیجه قادر به انجام این کار بدون نیاز به توجه کردن (فرد مورد آزمون) هستیم. ما پیام های صوتی را از امواج مغزی شما بازسازی می کنیم. وقتی بازسازی موفقیت آمیز بوده باشد به این معناست که شما این گفتار را متوجه شده اید. زمانی که بازسازی ناموفق باشد به این معناست که شما پیام صوتی را درک نکرده اید. این روش برای افرادی مثل کودکان یا افراد در حالت کما که نمی توانند به طور فعال در آزمون های گفتاری مشارکت کنند، یک تشخیص دقیق را فراهم می کند.

در حال حاضر این تکنولوژی یک نسخه ی ابتدایی است. ونترهارت اذعان دارد این تکنولوژی در آینده می تواند در بسیاری از محصولاتی که با کاربر نهایی در ارتباطند جای داده شود. برای مثال سمعک ها و کاشت حلزون های هوشمند که بر اساس اینکه گفتار یک فرد خاص در مغز چگونه درک می شود، میزان تقویت خود را تغییر می دهند. همچنین خیلی خوب خواهد اگر بتوانیم این روش را در سیستم آموزشی پیاده کنیم تا مطمئن شویم که دانش آموز دروسی را که گوش می کند به طور کامل درک کند.

در حال حاضر ما بر روی تاثیرات توجه در درک کار می کنیم. ونترهارت، ادامه می دهد: برای اینکه روش ما کاربرد های کلینیکی بیشتری داشته باشد، کارایی آن را در افراد سمعکی، کاشت حلزونی و گروه های سنی مختلف بررسی می کنیم. ما همچنین در اینکه چگونه بخش های مختلف مغز در درک گفتار دخالت می کنند در حال مطالعه هستیم.

منبع : دیجیتال ترندز


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته