وزوز گوش با صدای زنگ یا وزوز در گوش مشخص می شود. نحوه درمان تینیتوس وزوز گوش می تواند راهکارهای زیادی داشته باشد و ولی نگران نباشید ما در اینجا توضیح خواهیم داد. قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، انسداد جرم گوش، مشکلات قلب یا عروق خونی، داروهای تجویزی و اختلالات تیروئید همگی می توانند باعث وزوز گوش شوند. برای تشخیص دقیق به پزشک خود مراجعه کنید و با آنها برای ایجاد یک برنامه درمانی همکاری کنید. در بسیاری از موارد، وزوز گوش غیر قابل برگشت است، اما راه های مختلفی برای کاهش شدت آن وجود دارد. به عنوان مثال، تولیدکنندههای صدا، سمعک و دارو میتوانند به پوشاندن صدای زنگ یا وزوز کمک کنند. تحقیقات وزوز گوش یک زمینه دائما در حال تغییر است، و شما ممکن است بتوانید درمان های تجربی را نیز امتحان کنید.
روش اول: تسکین علائم وزوز گوش
1. زنگ زدن و وزوز گوش با تولید کننده های صدا
مولدهای صدا صدای زنگ و وزوز با نویز سفید، صداهای آرامش بخش یا موسیقی ملایم را از بین می برند. گزینهها شامل دستگاههای کوچک داخل گوش، هدفون و دستگاههای نویز سفید است. همچنین میتوانید از وسایل خانگی مانند کولر، تصفیهکننده هوا، پنکه یا تلویزیون با صدای کم استفاده کنید.
- اگرچه صدا درمانی وزوز گوش را درمان نمی کند، اما می تواند علائم شما را کمتر قابل توجه کند، تمرکز شما را بهبود بخشد و به شما کمک کند به خواب بروید.
- دستگاه های صوت درمانی درجه پزشکی می توانند گران باشند و تحت پوشش طرح های بیمه نیستند. اگر به راه حل مقرون به صرفه تری نیاز دارید، صداهای محیطی یا موسیقی ملایم و آرامش بخش را در سرویس های پخش موسیقی یا ویدیو پیدا کنید.
- صداهای پایدار و خنثی، مانند نویز سفید (که به نظر می رسد “شس” ثابت است)، موثرتر از صداهای با شدت های مختلف مانند امواج هستند.
2. درمان تینیتوس بوسیله کاهش شنوایی را مدیریت کنید و وزوز گوش را با سمعک بپوشانید
اگر کم شنوایی دارید، سمعکها میتوانند با افزایش حجم صداهای بیرونی، زنگ یا وزوز را بپوشانند. از پزشک اصلی خود بخواهید شما را به یک متخصص شنوایی شناس یا متخصص شنوایی ارجاع دهد. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا سمعکهای سمعک را انتخاب کرده و به تناسب آن برسید.
- اگر کم شنوایی را تجربه نمیکنید، میتوانید سمعک یا ایمپلنتهایی نیز تهیه کنید که عصب شنوایی را تحریک میکنند یا زنگ زدن و وزوز ماسک همراه با نویز سفید را تحریک میکنند.
- اگرچه سمعک ها گران هستند، اکثر طرح های بیمه سمعک های اولیه را پوشش می دهند.
3. داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب را با پزشک خود در میان بگذارید
داروهای روانگردان می توانند شدت علائم شما را کاهش دهند، به تسکین بی خوابی مرتبط با وزوز گوش کمک کنند و مقابله با وزوز گوش را آسان تر کنند. این داروها برای موارد جدی وزوز گوش، که در آن علائم باعث استرس، اضطراب و افسردگی می شود، موثرتر هستند.
- استرس، اضطراب و افسردگی می توانند وزوز گوش را بدتر کنند. این احساسات و وزوز گوش می توانند یک رابطه دایره ای شکل دهند یا یکدیگر را تحریک و بدتر کنند. اگر این اثر دایره ای را تجربه کردید، پزشک ممکن است یک داروی ضد افسردگی یا ضد اضطراب را توصیه کند.
- داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب ممکن است عوارض جانبی نامطلوبی مانند تاری دید، خشکی دهان، حالت تهوع، یبوست، تحریک پذیری و کاهش میل جنسی ایجاد کنند. در مورد هر گونه عوارض جانبی یا علائم جدید یا غیرعادی مانند افسردگی، افکار خودکشی یا پرخاشگری به پزشک خود اطلاع دهید.
4. مشاوری پیدا کنید که در مورد مدیریت وزوز گوش آگاه باشد.
یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا با وزوز گوش کنار بیایید و با تأثیر آن بر کیفیت زندگی خود مقابله کنید. درمان معمولاً همراه با برخی از اشکال دیگر درمان وزوز گوش، مانند دارو درمانی یا صدا درمانی استفاده می شود.
- مشاوران مجرب و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی را در فهرست ارائه دهندگان انجمن وزوز گوش آمریکا در اینجا جستجو کنید .
5. از پزشک خود در مورد درمان های تجربی سوال کنید.
هیچ درمانی برای وزوز گوش پیدا نشده است، اما تحقیقات در حال انجام است، بنابراین شما باید آماده درمان های تجربی باشید. تحریک الکترونیکی و مغناطیسی مغز و اعصاب ممکن است سیگنال های عصبی بیش از حد فعال که باعث وزوز گوش می شوند را اصلاح کند. این تکنیک ها هنوز در حال توسعه هستند، بنابراین از پزشک یا متخصص شنوایی خود بپرسید که آیا استفاده از یکی برای شما مناسب است یا خیر.
- داروهای جدید نیز ممکن است در آینده نزدیک در دسترس باشند، بنابراین از پزشک یا متخصص شنوایی خود بخواهید که شما را در مورد درمان های نوظهور به روز کند.
روش دوم: مدیریت وزوز گوش با تغییرات سبک زندگی
1. قرار گرفتن در معرض صداهای بلند را محدود کنید.
قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می تواند علائم شما را تحریک کرده و بدتر کند. اگر در محیط پر سر و صدا، هنگام استفاده از ابزارهای برقی، در حین انجام کارهای حیاط، جاروبرقی یا هر کار پر سر و صدا دیگری کار می کنید، از گوش شمع یا ماف محافظ استفاده کنید.
2. حداقل 30 دقیقه در روز ورزش کنید.
منظم ورزش قلبی عروقی به ویژه مفید است، بنابراین پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری و شنا را امتحان کنید. ورزش علاوه بر سودمندی برای سلامت کلی شما، می تواند جریان خون را بهبود بخشد، که ممکن است به تسکین انواع وزوز گوش مرتبط با مشکلات قلبی یا گردش خون کمک کند.
- فعال ماندن برای سلامت عاطفی شما نیز مفید است.
- اگر به طور منظم ورزش نمی کنید، قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر سابقه مشکلات پزشکی دارید.
3. تکنیک های مدیتیشن و تمدد اعصاب را امتحان کنید
استرس می تواند وزوز گوش را تشدید کند، بنابراین اگر شروع به احساس اضطراب، نگرانی یا گیجی کردید، نفس عمیق بکشید و آرام باشید. در حالی که به آرامی نفس میکشید تا 4 بشمارید، نفس خود را برای 4 شمارش نگه دارید، سپس در حالی که به آرامی بازدم میکنید تا 4 بشمارید. به مدت 1 تا 2 دقیقه یا تا زمانی که احساس راحتی کنید به کنترل تنفس خود ادامه دهید.
- هنگام نفس کشیدن، مناظر آرامش بخش مانند ساحل یا خاطره کودکی آرام بخش را مجسم کنید.
- تمام تلاش خود را بکنید تا از موقعیت ها و افراد استرس زا دوری کنید. اگر چیزهای زیادی در بشقاب خود دارید، مسئولیتهای جدید را بر عهده نگیرید یا خودتان را خیلی لاغر نکنید.
- شرکت در کلاس های یوگا یا هنرهای رزمی نیز می تواند به تقویت ذهن آگاهی و آرامش کمک کند. شرکت در کلاس یک مؤلفه اجتماعی اضافه می کند که می تواند ذهنیت کلی شما را بهبود بخشد.
4. از کافئین، الکل و نیکوتین خودداری کنید .
سعی کنید مصرف الکل را کاهش دهید و مصرف قهوه و چای کافئین دار، نوشابه و شکلات را محدود کنید. این مواد می توانند بر جریان خون شما تأثیر بگذارند و وزوز گوش را تشدید کنند. نیکوتین به ویژه مضر است، بنابراین در صورت لزوم از پزشک خود در مورد ترک محصولات تنباکو راهنمایی بخواهید.
- اگر به دلیل وزوز گوش در خوابیدن مشکل دارید، کاهش کافئین نیز مفید است.
روش سوم: درمان شرایط زمینه ای
1. برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کنید.
وزوز گوش با صدای زنگ یا وزوز در گوش مشخص می شود. با این حال، این یک علامت است، نه یک بیماری واقعی، بنابراین برای یافتن علت اصلی، یک معاینه برنامه ریزی کنید. پزشک شما می تواند یک معاینه فیزیکی انجام دهد و شنوایی شما را آزمایش کند.
- علل احتمالی وزوز گوش عبارتند از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، انسداد جرم گوش، مشکلات قلب یا عروق خونی، داروهای تجویزی و اختلالات تیروئید
2. در صورت لزوم ارجاع دریافت کنید.
در حالی که می توانید برای وزوز گوش به پزشک خانواده یا ارائه دهنده مراقبت های اولیه خود مراجعه کنید، آنها ممکن است شما را به شنوایی شناس که متخصص شنوایی است یا گوش و حلق و بینی که پزشک گوش، حلق و بینی است ارجاع دهند. این متخصصان برای ایجاد یک برنامه مدیریت بلند مدت برای وزوز گوش مجهزتر خواهند بود.
3. اگر مرتباً در معرض صداهای بلند هستید به پزشک خود اطلاع دهید.
آسیب شنوایی به دلیل صداهای بلند یکی از دلایل شایع وزوز گوش است. اگر در یک کارخانه کار میکنید، در ساختمانسازی کار میکنید یا از ابزار برقی استفاده میکنید، به طور منظم در کنسرت شرکت میکنید، نوازنده هستید یا در معرض انفجارهای انفجاری قرار میگیرید، بیشتر در معرض خطر وزوز گوش قرار دارید.
- اطلاع دادن به پزشک در مورد هر گونه قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می تواند به او کمک کند تا سایر شرایط پزشکی را رد کند.
4. هر دارویی را که مصرف می کنید با پزشک خود در میان بگذارید.
بیش از 200 دارو برای ایجاد یا تشدید وزوز گوش شناخته شده است. به عنوان مثال می توان به برخی آنتی بیوتیک ها، داروهای سرطان، داروهای ضد مالاریا و دیورتیک ها اشاره کرد. اگر دارویی مصرف می کنید، از پزشک خود بپرسید که آیا توصیه می کند دوز شما را کاهش دهید یا جایگزینی با عوارض جانبی کمتر پیدا کنید.
5. در صورت تجمع جرم گوش از پزشک خود بخواهید گوش شما را شستشو دهد.
جرم گوش انباشته شده مجرای گوش را مسدود کرده و باعث کاهش شنوایی، تحریک و وزوز گوش می شود. در صورت لزوم، از پزشک خود بخواهید که مجرای گوش شما را با استفاده از قطره های دارویی یا دستگاه ساکشن مخصوص شستشو دهد.
- سعی نکنید گوش های خود را بدون مشورت با پزشک خود شستشو دهید. ممکن است بتوانید داروهای خانگی مانند استفاده از روغن بچه یا پراکسید هیدروژن با قطره چکان را امتحان کنید. با این حال، شما باید این درمان ها را فقط با تایید پزشک خود انجام دهید.
- گوشهایتان را با سوابهای پنبهای تمیز نکنید، زیرا میتوانند گوشهایتان را تحریک کنند و جرم گوش را بیشتر به داخل مجرای گوشتان فشار دهند.
6. در صورت لزوم فشار خون یا مشکلات عروق خونی را مدیریت کنید.
پزشک داروهایی را برای وزوز گوش مربوط به فشار خون بالا یا سایر مشکلات گردش خون تجویز می کند. هر دارویی را طبق دستور مصرف کنید و از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به تغییر رژیم غذایی یا سبک زندگی دارید.
- برای مثال، ممکن است لازم باشد مصرف نمک خود را محدود کنید. هنگام آشپزی به جای نمک از سبزیجات خشک یا تازه استفاده کنید، از خوردن تنقلات شور خودداری کنید و نمک اضافی به غذا اضافه نکنید. همچنین ممکن است پزشک کاهش مصرف چربی و ورزش بیشتر را توصیه کند.
7. در صورت لزوم از دارو برای اختلال تیروئید استفاده کنید .
وزوز گوش می تواند هم مربوط به پرکاری تیروئید یا پرکاری تیروئید و هم کم کاری تیروئید یا کم کاری تیروئید باشد. پزشک شما میتواند تورم یا تودههای غده تیروئید را که در گلو شما قرار دارد، بررسی کند و برای آزمایش عملکرد آن، غربالگری خون تجویز کند. اگر مشکلی پیدا کنند، برای تنظیم سطح هورمون تیروئید شما دارویی تجویز خواهند کرد.
- داروهای تیروئید معمولاً باید در ساعات خاصی از روز و با معده خالی مصرف شوند. اگر نیاز به مصرف دارید، دستورالعمل های پزشک خود را به دقت دنبال کنید.
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021