درحال حاضر هیچ داروی مورد تایید FDA برای وزوز گوش وجود ندارد و هیچ دارویی وجود ندارد که به طور مشخص بیش فعالی عصبی در وزوز گوش را معکوس کند.
در حال حاضر در خصوص درمان دارویی وزوز گوش ، هیچ داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA) به طور خاص برای وزوز گوش وجود ندارد.با این حال، گزینههای دارویی برای مقابله با استرس، اضطراب و افسردگی که توسط وزوز گوش ایجاد میشوند (و گاهی اوقات میتوانند آن را تشدید کنند) وجود دارد.
در حال حاضر هیچ داروی مورد تایید FDA به طور خاص برای وزوز گوش وجود ندارد و هیچ دارویی وجود ندارد که به طور مشخص بیش فعالی عصبی در وزوز گوش را معکوس کند.داروها نمی توانند وزوز گوش را درمان کنند، اما ممکن است برخی از علائم شدید وزوز گوش را تسکین دهند.
بیماران باید برای راهنمایی در مورد داروهایی که ممکن است برای وضعیت آن ها مناسب تر باشد، با پزشک خود مشورت کنند.همه داروها برای همه بیماران موثر یا مناسب نیستند.علاوه بر این، معرفی هر دارویی میتواند منجر به عوارض جانبی نامطلوب شود و/ یا با داروهای دیگر تداخل داشته باشند.
داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب
داروهایی که بیشتر برای مدیریت و کنترل وزوز استفاده می شوند، داروهای روانگردان هستند که مسائل رفتاری مربوط به وزوز گوش را درمان می کنند.این داروها می توانند به کاهش استرس، اضطراب و افسردگی مرتبط با وزوز گوش کمک کنند و بار روانی این مشکل را به حداقل برسانند.از آنجا که بین احساسات منفی و وزوز یک رابطه تشدید کننده دوطرفه وجود دارد (وزوز باعث اضطراب می شود، که وزوز گوش را بدتر می کند، سپس صدای تشدید شده وزوز باعث اضطراب بیشتر می شود و …). هم چنین ممکن است داروهای روانگردان باعث شود که خود وزوز برای برخی از بیماران کمتر قابل توجه باشد. ( چه داروهایی باعث ایجاد وزوز گوش می شوند؟ )
داروهای ضد افسردگی رایج مورد استفاده در رابطه با وزوز گوش عبارتند از:
کلومیپرامین (آنافرانیل)
دزیپرامین (نورپرامین)
ایمی پرامین (توفرانیل)
نورتریپتیلین (پاملور)
پروتریپتیلین (ویواکتیل)
داروهای ضد اضطراب رایج عبارتند از:
آلپرازولام (زاناکس)
کلونازپام (کلونوپین)
دیازپام (والیوم)
لورازپام (آتیوان)
مجددا تاکید می شود که داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اضطراب ممکن است به کاهش بار عاطفی و روانی وزوز گوش برای برخی از بیماران کمک کنند، اما به نظر نمی رسد که بر خود وزوز گوش تأثیر بگذارند.مطالعات انجام شده تاکنون اثربخشی بسیار محدودی را در بیماران بدون اضطراب، افسردگی یا اختلال وسواس جبری نشان میدهد.با این حال، برای بیمارانی که مشکلات رفتاری قابل توجهی دارند، داروهای روانگردان ممکن است تسکین مفیدی ارائه دهند.
داروهای بدون تجویز
داروی بدون تجویز یا آزاد به هر دارویی اطلاق می شود که برای هدفی غیر از آنچه توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای آن تایید شده است استفاده می شود.مجموعه ای از داروها به طور غیرقانونی برای تسکین وزوز گوش استفاده شده است.این داروها شامل آنتی هیستامین ها، داورهای ضد تشنج، بی حس کننده ها و حتی داروهای ضد الکل می باشد.با این حال، شواهد علمی بسیار کمی وجود دارد که نشان دهد هر یک از این داروها بهبود قابل اندازه گیری وزوز گوش را نشان می دهد.
داروهای گیاهی و مکمل های بدون نسخه
تعدادی از مواد بدون نسخه ( قرص ها، پودرها، گیاهان، قطره ها و غیره ) به طور گمراه کننده ای به عنوان “ درمان های وزوز گوش ” و حتی “درمان های معجزه آسا” به بازار عرضه می شوند.هیچ شواهد علمی قابل اعتمادی وجود ندارد که این محصولات یا ترکیبات موجود در آن ها بر وزوز گوش تأثیر بگذارند.در حالی که ممکن است گزارش های موفقیت آمیزی در مورد این محصولات وجود داشته باشد، هر گونه بهبود گزارش شده احتمالا به دلیل اثر دارونما کوتاه مدت است.بیماران باید مراقب استفاده از این محصولات باشند، زیرا از نظر ایمنی به طور کامل توسط FDA تایید نشده اند و هیچ اثر علمی قابل اندازه گیری ندارند.
ساخت داروی اختصاصی وزوز گوش
مطالعات درزمینه تولید دارو ی اختصاصی درمان وزوز گوش یکی از قویترین حوزههای تحقیقاتی است که چندین شرکت بزرگ بیوداروسازی برای این هدف سرمایهگذاری زیادی کردهاند.در حالی که این مطالعات نویدبخش پیشرفتهای دارویی جدید در آینده هستند، هنوز نمیتوان تخمین زد که آیا در حال حاضر یک داروی وزوز گوش کاملا مؤثر و کارآمد در بازار موجود است یا خیر. ( دستاورد جدید محققان در درمان وزوز گوش )
ملاحظات استفاده از داروها
عوارض جانبی: اکثر داروهای تجویزی شامل برخی از عوارض جانبی نامطلوب هستند.بیماران باید در مورد مزایای و عوارض بالقوه هر دارو با پزشک خود مشورت کنند.
تداخلات دارویی: برخی از داروها ممکن است با نسخه هایی که بیمار برای بیماری های دیگر مصرف می کند تداخل داشته باشند.بیماران باید برای یافتن مناسب ترین دارو با پزشک خود مشورت کنند.
کاهش انعطاف پذیری عصبی: برخی از داروهای روانگردان ممکن است توانایی طبیعی مغز برای انطباق و تغییر را کاهش دهند و عادت کردن (یادگیری نادیده گرفتن) صدای وزوز گوش را برای بیمار دشوارتر کند.
نظارت پزشکی: داروهای روانگردان داروهای بسیار قوی هستند و فقط باید تحت نظارت منظم یک متخصص استفاده شوند.بیماران نباید بدون مشورت با پزشک خود، اقدام به شروع، قطع یا تغییر مقدار دوز داروی مصرفی خود کنند.
منبع: ata.org
تازه ترین نوشته ها:
آنچه باید در مورد گوش درد و آلرژی بدانید
رژیم غذایی مناسب برای گوش ها کدامند؟
رابطه بارداری و وزوز گوش چیست؟
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021