دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


تزریق نمک به پرده گوش، ممکن است شما را از کم شنوایی مادام العمر نجات دهد

اول انفجار رخ می دهد و سپس صدا قطع می شود. نجات یافتگان گیج و منگ به محیط اطراف خود که در حال چرخش است نگاه می کنند. این یک حقه ی رایج سینمایی است، اما در واقعیت نیز افراد پس از شنیدن صداهای خیلی بلند ناشنوا می شوند. این حالت حتی یک عبارت پزشکی را به خود اختصاص داده است: کم شنوایی ناشی از نویز (NIHL) و حدود 15 درصد از مردم آمریکا آن را تجربه می کنند. کم شنوایی ناشی از نویز بر اساس اینکه چه مدت زمانی طول کشیده و شدت صدا چقدر بوده است می تواند موقت یا دایم باشد.

حال دانشمندان یک راهکار بسیار ساده تزریق از طریق سرنگ برای کم شنوایی ناشی از نویز یافته اند : تزریق مستقیم نمک یا شکر به طور مستقیم به پرده گوش

در مطالعه ای که در سال پیش توسط دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شد و در ژورنال PANS منتشر گردید، گروهی از محققان درصدد بر آمدند تا مکانیسم دقیق رخ دادن کم شنوایی ناشی از نویز را بفهمند. برای این منظور ابزاری طراحی کردند، تا تصاویر دقیق از حلزون گوش و بخشی از گوش، که صداها را به پیام های قابل درک برای مغز قابل تبدیل می کنند، تهیه کند.

محققان از صدا های بلند شبیه سازی شده دقیقا شبیه به صدایی که ممکن است سربازان در هنگام جنگ و انفجار بمب تجربه کنند برای موش ها استفاده کردند و از حلزون آن ها قبل و بعد از ارایه صدا عکس گرفتند.

تصاویر تیم نشان داد که کم شنوایی ناشی از نویز دو اتفاق را در حلزون گوش سبب می شوند. اولین نکته، از بین رفتن برخی از سلول های مویی کوچک در حلزون و دومین نکته افزایش غلظت پتاسیم در مایع حلزونی بود. آیا تا به حال بعد از یک کنسرت با احساس پری در گوش هایتان مواجه شده اید؟ دلیل این امر افزایش پتاسیم است.

بر این اساس محققان نتیجه گرفتند این تجمع پتاسیم باعث از بین رفتن نورون های مسئول شنوایی می شود. همچینین مرگ سلول های مویی سریع اتفاق می افتد، درحالی که مرگ نورونی کندتر و برگشت ناپذیر است.

محققان فرض کردند از آنجایی که نمک و شکر می تواند با پتاسیم مقابله کند، می تواند اثر ویرانگر مایع حلزونی را نیز خنثی کند. آن ها درست فکر کرده بودند و با انجام آزمایش هایی ثابت شده که با تزریق شکر یا نمک در حدود سه ساعت بعد از صدای بلند، می توان تجمع پتاسیم را کاهش داده و حدود 45 تا 64 درصد از مرگ نورونی جلوگیری کرد.

محققان این پروژه امیدوارند در گام بعدی بتوانند این تحقیق را در انسان ها انجام دهند. دکتر جان در گفت و گو با رسانه ها تصریح کرد این روش در میدان جنگ و ... می تواند بسیار کارآمد باشد.


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته