دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


وزوز گوش و راه های مناسب برای غلبه بر آن


اگر مشکل وز وز گوش دارید و به دنبال راه مناسب برای غلبه بر وزوز گوش می گردید پیشنهاد می کنم این مطلب را بخوانید. صرفا لازم نیست شما وزوز گوش داشته باشید. با مطالعه ی این بخش می توانید به آشنایان خود نیز کمک کنید و همینطور بیشتر با وزوز گوش و راه های درمان آن آشنا شوید. در این مطلب اموزش غلبه بر وزوز گوش برای شما شرح داده شده است و می تواند برای مبتلایان به این عارضه مفید و کارآمد باشد تا با این روش به مشکل وزوز گوش غلبه نمایند .حتی در صورت عدم یافتن علت وزوز گوش ، این عارضه قابل درمان است . راه های فراوانی در پیش روی مبتلایان وجود دارد تا راهکاری مناسبی برای غلبه بر وزوز گوش پیدا کنند . بدین منظور بهتر است تا دیدگاه و عادات خود را تغییر دهند .

با این روش ها دیگر وزوز گوش زندگی افراد را مختل نخواهد کرد و می توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند . اصطلاح آموزش رفتار شناسی شناختی وزوزبه عنوان نمونه ای بسیار امید بخش و نوید دهنده به شمار می آید . عملکرد ذهنی و احساساتی شما نقش مهمی در ارایه این رویکرد به عهده دارند . جلسات آموزشی با مضمون ارتقا سطح کمک به خویشتن ، آموزش اطلاعات هدف ، تحلیل رفتار فردی ، تمرینات عملی و تجربیات مثبت ارائه می شود . چشم انداز آموزش رفتار شناسی شناختی وزوز گوش به شرح ذیل است :

ارتقا سطح یادگیری در جهت کنترل عارضه وزوز گوش
توضیحاتی در رابطه با جزئیات علایم حقیقی و غیر حقیقی وزوز گوش .
بررسی دلایلی که مبنی بر اهمیت گوش ندادن و بی توجهی به وزوز گوش است و بررسی نقش احساسات و هیجانات در این راستا
بررسی ارتباط استرس با وزوز گوش

تغییر عادات
آموزش روش های تمدد اعصاب
تمرین تصور سفرهای خیالی به منظور فعال سازی احساسات و هیجانات مثبت
تغییر افکار منفی و نا امیدانه به نگرش های کمک کننده و مثبت من میتوانم بر وزوز غلبه کنم
ترک عادت هایی که موجب تقویت وزوز می شوند مانند کنارگیری از جمع دوستان و یا اجتناب از فعالیت های اجتماعی
ارائه راهکارهای کاربردی در صورت غلبه وزوز گوش بر شما ( تکنیک های آشنایی )

باز آموزی شنوایی در جهت کنترل وزوز گوش
آموزش نحوه استفاده از سمعک ، نویزرها و سمعک هایی با هر دو عملکرد و سایر منابع صوتی به منظور کاهش توجه از وزوز گوش . امروزه فناوری در مهار کردن گوش و کنترل شنوایی نقش به سزایی را ایفا می کنند . اصل اساسی ، محرک های صوتی است ، این بدان معناست که به مغز اجازه دهید تا بتواند توجه خود را بیشتر از صدای وزوز به صداهای خارجی متمرکز کنید.

نویزرها ( تولید کنندگان نویز برای کاهش وزوز گوش )
نویزرها غالبا برای افرادی کاربرد دارند که افت شنوایی دچار نیستند . آنها شبیه به سمعک هستند تنها تفوت آنها با سمعک این است که صدای محیط اطراف را تقویت نمی کنند . نویزرها زمزمه هایی تولید می کنند که به صورت ادغامی با وزوز گوش ، حواس بیمار را از وزوز منحرف می کند . به طور عمومی نویزرها برای رهایی از وزوز گوش بسیار توصیه می شوند.

سمعک ( وسایل شنوایی )
در اکثر مواقع استفاده از سمعک به طور همزمان باعث افزایش شنوایی و کاهش میزان وزوز گوش می شود . این بدان علت است که با افزایش سطح شنیداری ، شما راحت تر می توانید وزوز گوش را نشنیده بگیرید . سمعک ها صداهای محدودی را قبل از آنکه این صداها به گوش شما برسند در میکروفن تقویت می کند . این امر این امکان را برای کاربران فراهم می آورد تا به نویزها ، صدا و تن های اطراف بهتر تمرکز کنند . صدای خش خش برگ درختان جنگل ، گفتگویی دوستانه و یا شنیدن آهنگی دلنواز ، تاثیر شنوایی خوشایندی را برای شما به ارمغان می آورد و به طور خودکار دامنه وزوز گوش را محدود می کند . در بسیار ار موارد به محض روشن کردن سمعک ، کاربران به ندرت صدای وزوز را می شنوند در برخی از موارد صدای وزوز با روشن شدن سمعک اصلا شنیده نخواهد شد.

سمعک هایی با عملکرد دو گانه
برخی از سمعک ها دارای مشخصه تولید کننده نویز برای کاهش وزوز گوش هستند . این مشخصه چه ویژگی می تواند داشته باشد ؟ از آنجایی که یک سمعک تنها می تواند صدای اطراف را تقویت کند برای درمان وزوز گوش راهکار موثری به شمار نمی آید .در اینجاست که عملکرد نویزر بسیار موثر واقع خواهد شد . در چنین شرایطی نویزر ، نویزهای آرامی تولید میکند که باعث می شود تا حواس بیمار شنیدن صدای وزوز گوش تا حدی منحرف شود. عملکرد سمعک به طور خاص ، عملکرد نویزر به طور خاص و یا ترکیبی از این دو عملکرد . متخصصین شنوایی شناس شما در این راستا اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهند داد.به زندگی امیدوار باشید شما می توانید بر وزوز گوش خود غلبه کنید در این راه داشتن نگرشی مثبت بسیار با اهمیت است . مهارت های تمدد اعصاب ، زندگی اجتماعی فعال ، ورزش و سرگرمی می تواند به شما کمک کند تا حتی با وجود وزوز گوش زندگی خود را تحت کنترل در آورید . نکاتی کاربردی با همکاری متخصصین گوش و حلق بینی ، روانشناسان و کارشناسان علوم شنوایی گرد آوری کرده اند را به طور خلاصه گنجانده ایم.

باز آموزی نحوه شنیدن
به دقت به دنیای اطراف خود گوش دهید . از شنیدن صدای موسیقی و یا ساده تر از آن ، از شنیدن آواز پرنده ای بر روی درخت لذت ببرند . هر صدایی که شنیدن احساس خوشایندی به شما دهد توجه شما را از شنیدن صدای وزوز منحرف می کند .

نکاتی در خصوص بهبودی بخشیدن کیفیت خواب
هر چقدر که فعالیت شما در طول روز بیشتر باشد ، شب راحت تر به خواب خواهید رفت . از نوشیدن چای ، قهوه و غذای سنگین در شب خودداری کنید . بدون شک مصرف مشروبات الکلی و قرص های آرام بخش خواب خوشی را برای شما تضمین نمی کنند ، دوش آب گرم قبل از رفتن به دختخواب بهترین انتخاب است .

از حرکت باز نایستید ، فعالیت خود ادامه دهید
خانواده و دوستانتان را از زندگی خود کنار نگذارید و زندگی خصوصی خود را با فعالیت های گوناگون پر کنید . ذهن خود را نگه دارید . هر انچه که احساس خوشایندی برای شما فراهم کند ، وزوز گوش کاهش خواهد داد . به فعالیت های خود ادامه دهید و آن ها را در زندگی خود نگه دارید .

از سکوت بپرهیزید
در صورت نیاز استراحت کنید . اگر چه سکوت محض توجه شما را به وزوز گوش افزایش می دهد . منابع صوتی لذت بخش مانند کتابهای صوتی و یا موسیقی های آرامش بخش را جایگزین سکوت کنید .

تقویت آمادگی جسمانی
به طور کلی افرادی که در زندگی روزمره خود ورزش می کنند از سلامتی بیشتری برخوردارند این امر در خصوص افراد مبتلا به وزوز گوش نیز صادق است . هر چه که برای سلامتی جسمانی شما مفید و لذت بخش است انجام دهید. حتی اگر به هنگام ورزش صدای وزوز افزایش یابد نگران نباشید.

یادگیری مهارت هایی جهت آرامش موثر
از آنجایی که وزوز گوش باعث اضطراب می شود ، لازم است تا روش های تمدد اعصاب را بیاموزید و مرتبا از آنها استفاده کنید . یوگا ، تای چی ، گی گنگ ، برخی از روش هایی هستند برای آرامش توصیه می شوند.

ارزیابی و درمان وزوز گوش در مرکز تخصصی نیوشا ارائه می گردد.
منبع : سلام دکتر


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته