دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


خطر جدی نگرفتن پارگی پرده گوش


عفونت گوش بویژه در کودکان، هنگام سرماخوردگی زیاد دیده میشود. ممکن است به دنبال بروز این نوع عفونت، پارگی و آسیب به پرده گوش نیز اتفاق بیفتد که جای تعجب ندارد. از نشانههای اصلی پارگی گوش، درد، کم شنوایی، وزوز گوش، خونریزی و در صورت وجود عفونت، تب، استفراغ و اسهال است.همیشه پارگی پرده گوش با درد همراه نیست و اگر ناشی از عفونت هم نباشد، نشانههایی چون خروج ترشحات عفونی بروز نمییابد.به همین علت، در چنین مواردی باید به تغییر رفتار فرزندان دقت کرد، ازجمله نزدیک تلویزیون نشستن یا نمره خوب نگرفتن در درس املا به دلیل نشنیدن. در مورد بچههای زیر دو سال هم که معمولا آسیب پرده گوش با درد همراه است، بیقراری و تکان دادن مکرر سر را باید نشانه احتمالی آسیب پرده گوش تلقی کرد.پارگی پرده گوش ممکن است غیر از عفونت مکرر لوزهها بویژه در کودکانی که لوزه سوم دارند، بر اثر عواملی چون ضربه به گوش یا سر، شکستگی جمجمه، انفجار ناگهانی، تغییر زیاد فشار هوا یا شیرجه زدن در آب و فرو بردن اجسام خارجی در گوش (بویژه گوشپاککن) ایجاد شود.

هیچ جسمی نباید داخل گوش شود
اگر پارگی پرده ناشی از عفونت حاد گوش باشد، علاوه بر احساس درد، کم شنوایی و تب، خروج ترشحات عفونی یا خونی از گوش نیز ممکن است دیده شود.با اشاره به این که وارد کردن شیء خارجی به داخل گوش، مهمترین علت پارگی پرده گوش است، درد ناگهانی گوش، ناشنوایی نسبی، خونریزی، ترشحات خارجی، سرگیجه و وزوز گوش ازعلائم شایع پارگی پرده گوش است. ترشح گوش ناشی از پارگی میتواند 24 تا 48 ساعت پس از پارگی اتفاق بیفتد.توجه داشته باشید پاره شدن پرده گوش میتواند به دنبال وارد کردن یک شیء خارجی مثل گوشپاککن، گیره کاغذ برای تمیز یا رفع خارش گوش پیش آید.دکتر رزمپا همچنین یادآور شد: وارد آمدن فشار ناگهانی به پرده گوش بر اثر سیلی نیز میتواند به پارگی پرده گوش منجر شود.

ترمیم خود به خود پارگی پرده گوش
در صورتی که پرده گوش پاره شده عفونی نشود، معمولا خود به خود در مدت دو ماه بهبود مییابد، اما اگر عفونی شود، عفونت را میتوان با تجویز دارو (آنتیبیوتیک) درمان کرد و شنوایی نیز معمولا مشکل دائمی پیدا نمیکند. بیش از 80 درصد پارگیهای گوش بر اثر عفونت ترمیم میشود. اگر پارگی بر اثر ضربه چندان عمیق نباشد و از بروز عفونت نیز پیشگیری شده باشد معمولا طی شش ماه تا یکسال ترمیم صورت خواهد گرفت.

به جراحی نیاز است
فراموش نکنید خشک نگه داشتن پرده گوشی که پاره شده است در دوران ترمیم ضروری است و به همین دلیل اگر شک دارید پرده گوش پاره شده است یا نه،از مصرف هر نوع قطره گوش اجتناب کنید.استفاده از قطره گوش، احتمال بروز عفونت گوشی را زیاد و عفونت، روند ترمیم پرده گوش پاره شده را با اختلال روبه رو میکند.اگرچه درمان اصول کلی تشخیص پرده گوش با معاینه گوش از طریق اتوسکوپ (دستگاه مخصوص دیدن داخل گوش) تائید میشود، اما در صورتی که پارگی پرده گوش خود به خود ترمیم نشود، انجام جراحی ضروری است.البته برای جراحی ترمیمی پرده گوش، تکنیکها و روشهای مختلفی وجود دارد که رایجترین آن پیوند زدن عضله گیجگاهی به محل سوراخ پرده گوش است.

نگذارید پرده گوش پاره شود
برای پیشگیری از بروز پارگی پرده گوش به موارد زیر توجه کنید:
از به کار بردن هر گونه شیئی ازجمله گوشپاککن برای تمیز کردن یا خاراندن گوش اجتناب کنید.
در صورت ورود هر گونه جسم خارجی یا حشره به گوش، برای خارج کردن آن فقط از پزشک کمک بخواهید.
از صدماتی که ممکن است باعث پاره شدن پرده گوش شوند، مانند ترقهها یا ضربههای صوتی محیطهای انفجاری بشدت اجتناب کنید.
منبع: سایت سلامانه


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته