دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


این رفتارها قوه شنوایی را تهدید می کند

شنیدن به اندازه دیدن برای انسانها مهم است و دنیای بیصدا، دنیای تاریکی خواهد بود. البته دنیا خاموش نمیشود، بلکه خدای نکرده گوشها عیب میکنند و ناشنوایی زندگی را به سکوت میکشاند. بدون شک کسی دوست ندارد گوشهایش نشنود یا وزوز کند. برای این کار لازم است برخی عادتهای نادرست را ترک کنیم، چون به سلامت گوشهایمان آسیب جدی میزند.

بوسیدن لاله گوش شاید بوسیدن لاله گوش فرزند برای ابراز محبت باشد، اما همین عادت بظاهر ساده ممکن است برای قوه شنوایی خطرساز باشد. این کار دَمشی روی پرده گوش و در پی آن تلاطمی در مایع حلزونی گوش یا گوش درونی ایجاد میکند که متاسفانه گاهی به بروز مشکلات شنوایی منجر میشود.

فریاد کشیدن در گوش هیچوقت به شوخی یا از روی عصبانیت در گوش فرد دیگری فریاد نکشید. این کار بیش از اینکه آزاردهنده باشد، برای قوه شنوایی خطرآفرین است. فریاد زدن درگوشباعث بروز ترومای صوتی میشود. در واقع اگر صدای ما به طور متوسط 50 دسیبل باشد وقتی فریاد میکشیم به صد دسیبل هم میرسد و گوش انسان ممکن است با 80 دسیبل نیز کر شود. از فریاد زدن در حفره گوش دیگران خودداری کنید و به هیچکس اجازه ندهید این کار را با شما بکند.

مصرف دارو بدون در نظر گرفتن عوارض آن برخی داروها که به اتوتوکسیک یا سم گوش معروف هستند، تاثیر منفی روی گوش داخلی دارند و ممکن است باعث سنگینی گوش، وزوز گوش یا سرگیجه شوند. این مساله ممکن است موقتی یا دائمی باشد. در حالت کلی بعد از مصرف برخی داروها یا تزریق آنها، هر دو گوش انسان به طور متقارن تاثیر میپذیرند و دچار مشکل میشوند، اما اگر دارو مستقیما داخل یک گوش استفاده شود، روی همان عضو تاثیر میگذارد.

رفتارهای مشکوک شنوایی در کودکان در موارد کمشنوایی متوسط ، کودکان اختلالاتی در تشخیص صدا ، اختلالات رفتاری ، تاخیر در حرفزدن یا واکنشهای ناپایدار به هیاهو یا صداهای پیرامون خود نشان میدهند. توصیه میکنیم نسبت به ورم گوش مداوم نیز هوشیار باشید. اگر کمشنوایی کودک جدیتر باشد ممکن است به اختلالات زبانی یا رفتاری منجر شود. اگر به رفتارهای کودک خود مشکوک هستید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته