دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


بی توجهی به کم شنوایی دانش آموزان و افت تحصیلی آنها

رییس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت: کم شنوایی های یک طرفه (یک گوش) یا دوطرفه (دوگوش) در دانش آموزان به عنوان یک مشکل جدی باید مورد توجه قرار گیرد چراکه بی توجهی نسبت به آن سبب افت تحصیلی و بروز مشکلات گفتاری در آنها می شود.

دکتر زهرا جعفری در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: سلامت وضعیت شنوایی در سنین مدرسه مهمترین عامل یادگیری دانش آموزان به شمار می رود چراکه بیشترین سهم یادگیری در محیط های آموزشی ازطریق خوب گوش دادن به دست می آید و بخش قابل توجهی از این خوب گوش دادن به سلامتی دستگاه شنوایی و مراقبت از آن مرتبط می شود.

وی افزود: بنابراین افراد باید در مورد حفظ سلامت شنوایی خود اطلاع کافی داشته باشند و والدین و مربیان بهداشت مدارس نیز درمورد میزان شنوایی کودکان دقیق شوند.رییس انجمن علمی شنوایی شناسی گفت: وضعیت شنوایی افراد در هر سنی باید سالیانه به عنوان ارزیابی شنوایی پایه مورد بررسی قرار گیرد. درصورت انجام مستمر این ارزیابی همانند یک پرونده پزشکی می تواند در مراجعات بعدی هر فرد با وضعیت قبلی خود به طور مداوم مورد پایش قرار گیرد.

وی ادامه داد: این ارزیابی سالیانه کمک می کند تا وجود عفونت و یا عاملی که مانع در شنوایی شده است، تشخیص و از بروز مشکلات بعدی پیشگیری شود. در این ارزیابی ها همچنین کودکانی که کم شنوایی یک طرفه دارند، تشخیص داده می شوند.وی درمورد کم شنوایی های یک طرفه توضیح داد: مشکل کم شنوایی یک طرفه به راحتی تشخیص داده می شود؛ کودکان کم شنوا قدرت جهت یابی خوبی ندارند و در جهت یابی صدا دچار مشکل می شوند و همین قدرت جهت یابی ضعیف سبب تشخیص سریع این مشکل می شود.

دکتر جعفری یادآور شد : برای رفع این مشکل باید به متخصص مراجعه شود. در محیط های آموزشی و مدارس بهتر است آموزگاران این دسته از دانش آموزان را در صندلی های جلوی کلاس درس بنشانند تا به شنوایی و یادگیری بهتر آنها کمک کنند.رییس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران درمورد کم شنوایی های دوطرفه نیز توضیح داد: کم شنوایی دوطرفه بر روی گفتار کودکان تاثیرات مشخصی می گذارد به گونه ای که پیش از رسیدن به سن مدرسه شناسایی می شود. در این مورد نیز باید به محض تشخیص مشکل، والدین کودکان خود را نزد متخصصان ببرند و نسبت به رفع مشکل فرزند خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: همچنین ممکن است بر اثر سرماخوردگی های فصلی نیز کودکان دچار کم شنوایی شوند که با دارو و مراقبت های بهداشتی یک تا سه ماه این مشکل به راحتی برطرف می شود.
منبع:مرکز تخصصی نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
آزمایش شنوایی اطفالمرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته