دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


هر آنچه که باید از شنوایی شناسی بدانید

مدیر گروه شنواییشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از نیازها و فواید "شنواییشناسی" از جمله تشخیص زودرس اختلال شنوایی نوزادان تا کاشت حلزون را تشریح کرد.

به گزارش تسنیم، مرضیه شریفیان البرزی در خصوص تاریخچه تشکیل رشته شنوایی شناسی عنوان کرد: رشته شنوایی شناسی برای نخستینبار در ایران سال 1352 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاسیس شد. طی سالهای بعد در دانشگاه علوم پزشکی ایران و تهران توسعه یافت، در سالهای اخیر نیز دانشگاههای همدان، زاهدان، اهواز، تبریز، بابل، اصفهان و اراک نیز به جذب دانشجو در این رشته پرداختند.

وی در خصوص تعداد دانشجویان و اساتید این رشته در دانشکده علوم توانبخشی توضیح داد: شنوایی شناسی دارای دو شاخه اصلی تشخیص و توانبخشی است که در دانشکده توانبخشی آموزش هر دو شاخه صورت میپذیرد. واحدهایی در زمینه ارزیابی و تجویز سمعک، تربیت شنوایی و زبان آموزی به شاخه توانبخشی میپردازد و ارزیابی پایه، آزمونهای فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک و آزمونهای مرکزی به شاخه تشخیصی میپردازند.

شریفیان البرزی ادامه داد: این رشته در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در ایران تدریس میشود و در حال حاضر در این دانشکده حدود 75 دانشجوی کارشناسی و 35 دانشجوی کارشناسی ارشد مشغول تحصیل هستند. متاسفانه متناسب با تعداد دانشجویان این رشته، مراکز بیمارستانی زیادی برای انجام کارورزی در اختیار نداریم. فعالیت عمده مربوط به این رشته در بیمارستانهای لقمان حکیم و آیت ا... طالقانی انجام میشود.

مدیر گروه شنواییشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره امکانات و تجهیزاتی که برای ارتقای این رشته مورد نیاز است، گفت: در درجه اول نیاز به افزایش مراکز کارورزی محسوس است که با توجه به تعداد دانشجویان و نیاز به فیلد پژوهشی برای دانشجویان ارشد با محدودیتهایی روبرو هستیم. موضوع دیگر واگذاری بخشهای بیمارستانی به بخش خصوصی است که از نظر آموزشی ما را با محدودیت مواجه میکند. تجهیزات و سیستمهای موجود در کلینیکها نیز حتی اگر قدیمی و فرسوده نباشند صرفاً کلینیکال هستند و برای تحقیق طراحی نشدند که این موضوع سبب میشود نتایج ما با نتایج سایر مراکز تحقیقاتی دنیا قابل رقابت نباشد. همچنین تجهیز مرکز به سیستمهایی نظیر Brainmapping بسیار ضروری است.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شریفیان البرزی درباره پیشرفتهای صورت گرفته در زمینه شنوایی شناسی عنوان کرد: امروزه در دو بعد ارزیابی اختلالات شنوایی و توانبخشی پیشرفتهای بسیاری صورت گرفته است. تشخیص زودرس اختلال شنوایی در نوزادان از مواردی است که باعث اقدام به موقع و مداخله توانبخشی میشود و تجویز انواع سمعک و ابزار کمک شنیداری با استفاده از جدیدترین محصولات صورت میپذیرد تا به جبران اختلالات شنوایی کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین کاشت حلزون یکی از پیشرفتهای درمان این بیماری با استفاده از فن آوریهای ممتاز در سطح بین الملل محسوب میشود که در ایران نیز توسعه یافته و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این درمان پیشرفته توانبخشی ارائه میشود که امیدوارم بتوانیم به هدف این گروه آموزشی که پرورش دانش آموختگانی توانمند، کارآمد و ماهر برای خدمت رسانی به جامعه است، دست یابیم.

منبع: تسنیم


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
معرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالمرکز تخصصی نیوشابیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته