دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


رابطه میان سیگار کشیدن و کم شنوایی

تحقیقات اخیر نشان داده است که ترک سیگار یا کاهش استفاده از آن و اجتناب از قرار گرفتن در معرض دود تنباکو می تواند خطر ابتلا به کم شنوایی را کاهش دهد .مطالعات نشان می دهد سیگاری ها و آنهایی که در معرض دود سیگار قرار دارند، بیشتر در خطر ابتلا به کم شنوایی هستند.احتمال ابتلا به کم شنوایی درمطالعات دانشگاه منچستر، که بودجه آن را مؤسسه فعالیت های کم شنوایی، انجمن تحقیقات پزشکی و مؤسسه ملی تحقیقات سلامت تأمین می کنند، نشان داده که احتمال ابتلا به کم شنوایی در افرادی که در حال حاضر سیگاری هستند، 15.1 درصد بیشتر از غیر سیگاری ها است.

شنوایی در افرادی که در معرض دود سیگار هستند نیز، 28 درصد بیشتر از سایرین است.خطر ابتلا به ناشنوایی در افرادی که سیگار را ترک کرده اند، به نسبت کمترمی شود که دلیل آن می تواند به طور کلی پی گرفتن زندگی سالم تر بعد از ترک سیگار باشد.این تحقیق در مجله انجمن تحقیقات گوش و حلق و بینی منتشر شده است.

این تحقیقات بر روی 164770 نفر از افراد 40 تا 69 ساله انجام شد؛ این افراد با پیوستن به بانک زیستی انگلیس که یک پروژه ملی برای بهبود سلامت است،طی سال های 2007 تا 2010 تحت آزمایش های شنوایی سنجی قرار گرفتند.دکتر پیرس داوز عضو مرکز ارتباطات انسانی و کم شنوایی دانشگاه منچستر که مسئول تحقیقات نیز بوده است بیان می کند: با فرض اینکه 20 درصد از انگلیسی ها و بیش از 60 درصد در برخی کشورها سیگاری هستند، سیگار کشیدن می تواند یکی از دلایل بارز کم شنوایی در سرتاسر دنیا تلقی شود.

ما به این نتیجه رسیدیم که هر چه تعداد بیشتری سیگار در طول هفته کشیده شود و هرچه مدت سیگار کشیدن طولانی تر شود، خطر آسیب به شنوایی بیشتر می شود.ارتباط بین سیگار کشیدن و کم شنوایی هنوز روشن نیست، اما تعداد زیادی از افراد سیگاری دچار بیماری های قلبی هستند.دکتر داوز همچنین بیان می کند: مطمئن نیستیم که آیا سموم موجود در دود تنباکو مستقیماً بر روی شنوایی اثر می گذارد یا اینکه بیماری های دهلیزی قلبی که از کشیدن سیگار ناشی شده منجر به تغییرات عروق کوچک شده و بر قدرت شنوایی اثر می گذارد و یا هر دوی این عوامل تاثیرگذار هستند.

دلیل اینکه خطر ابتلا به کم شنوایی در بین افرادی که در معرض دود سیگار قرار می گیرند بییشتر است - بیشتر از خود سیگاری ها - می تواند این باشد که سیگاری ها هم با غیر سیگاری ها و هم افرادی که در معرض دود سیگار نیستند مقایسه می شوند، اما افرادی که در معرض دود سیگار هستند فقط با غیر سیگاری ها مقایسه شده اند.به گفته محققان، این بدان معنا است که ارتباط بین سیگار کشیدن و کم شنوایی دست کم گرفته می شود.

دکتر رالف هولم، رئیس تحقیقات پزشکی موسسه فعالیت های کم شنوایی بیان می کند: کم شنوایی زندگی 10 میلیون انگلیسی را تحت تأثیر قرار داده و با افزایش سن این افراد تبدیل به مشکلی اساسی می شود.کم شنوایی اغلب به عنوان یکی از عوارض اجتناب ناپذیر افزایش سن قلمداد می شود، اما همانطور که نتایج این مطالعه نشان می دهد افزایش سن همیشه دلیل کم شنوایی نیست.ترک سیگار و اجتناب از مواجهه با صداهای بلند دو گام عملی است که افراد می توانند امروز اتخاذ کنند و از کم شنوایی در دوره بزرگسالی و کهنسالی پیشگیری کنند.ترجمه از: مرکز تخصصی نیوشا

Source: Piers Dawes, Karen J. Cruickshanks, David R. Moore, Mark Edmondson-Jones, Abby McCormack, Heather Fortnum, Kevin J. Munro. Cigarette Smoking, Passive Smoking, Alcohol Consumption, and Hearing Loss. Journal of the Association for Research in Otolaryngology, 2014; DOI: 10.1007/s10162-014-0461-


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته