هر اختلالی که بر گردش خون تاثیر بگذارد می تواند شنوایی شما را تحت تاثیر قرار دهد، از جمله بیماری هایی که با چاقی و اضافه وزن مرتبط هستند.
بنظر شما ارتباط میان چاقی و کم شنوایی چیست؟
افراد چاق احتمالا بیماریی های دارند که می تواند به شنوایی آسیب برساند.
بسیاری از آمریکایی ها اضافه وزن دارند. طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، در سال2016-2015 میلادی بیش از یک سوم از کل بزرگسالان در ایالات متحده مبتلا به چاقی بوده اند. بزرگسالان با شاخص توده بدنی (BMI) بین 25 تا 29.9 دارای اضافه وزن در نظر گرفته می شوند. کسانی که دارای BMI بیش از 30 هستند چاق محسوب می شوند.
آیا چاقی باعث کاهش شنوایی می شود؟
پاسخ اجمالی این سوال منفی است، اما چاقی خطر ابتلا به سایر بیماری ها را که با کم شنوایی مرتبط است، از جمله فشار خون بالا و دیابت را افزایش می دهد.
گوش داخلی یک سیستم پیچیده متشکل از حلزون و مجاری نیم دایره ای است. یکی از اجزای اصلی دستگاه شنوایی سلول های مویی است که وظیفه تشخیص صدا، تبدیل آن به سیگنال های الکتریکی و انتقال آن به مغز برای تفسیر را بر عهده دارند.
مطالعات نشان می دهد جریان خون سالم و اکسیژن در سلامت این سلول های مویی نقش مهمی دارد. از آنجا که چاقی باعث آسیب به دیواره مویرگ ها می شود، انتقال موثر اکسیژن به سلول های مویی دچار مشکل می شود. سلول های مویی آسیب می بینند، امکان ترمیم مجدد آن ها وجو ندارد و در نتیجه کم شنوایی دایم اتفاق می افتد.
از آنجا که اضافه وزن پمپاژ خون در بدن را دشوار می کند، چاقی می تواند منجر به فشار خون بالا شودعلاوه بر افزایش خطر سکته مغزی، فشار خون بالا خطر ابتلا به کم شنوایی را نیز افزایش می دهد. فشار خون بالا هم چنین می تواند باعث وزوز گوش یا زنگ زدن در گوش شود.
علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که مبتلایان به دیابت بیش از دو برابر افراد دیگر مبتلا به کم شنوایی می شوند. دیابت نوع دو و چاقی کاملا در ارتباط با هستند.
Healthy Hearing, April 2019
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021