دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


شاد ترین کودک، با کم شنوایی ناشی از نویز

در زندگی من ارزش هیچ چیز با به دنیا آوردن بچه و بغل کردن آن قابل مقایسه نیست.
همانطوری که بسیاری از والدین تازه بچه دار شده تایید خواهند کرد، یکی از بدترین حس های مادری ناتوانی در آرام کردن کودکی است که آرام نمی گیرد و همواره درحال گریه است. (حتی بعد از غذا دادن، تعویض کردن و بدون تب)

قبل از متولد شدن دختر بزرگم، فکر می کردم کاملا برای مادر شدن آماده ام. من هیشه با بچه ها بودم، چون دومین فرزند از یک خانواده ی 6 نفری بودم، در نوزده سالگی خاله شدم، یک پزشک متخصص اطفال داشتیم، کلاس های آموزش والدین را جدی می گرفتم و کتاب شادترین کودک دنیا که توسط بقیه ی والدین توصیه شده بود را می خواندم.

9 سال بعد، متوجه شدم که یکی از روش های کتاب که استفاده از صدای ش بلند برای آرام کردن کودک بود، می تواند به شنوایی کودک (یا هر انسانی) آسیب برساند. در کتاب شادترین کودک دنیا بیان می شود: صدای /ش/ ای که رفلکس آرام شدن را در کودک درحال گریه فعال می کند، باید خشن، شدید و بلندی آن هم تراز با بلندی گریه کودک باشد.

به گفته ی دکتر دورهام، شنوایی شناس، شدت صدای مورد نیاز برای آرام کردن کودک به این روش حدود 110دسی بل است. این در حالی است که هر صدای بالای 80 دسی بل در طولانی مدت باعث کم شنوایی می شود. علاوه بر این صدا های بالای 100 دسی بل حتی اگر برای چند دقیقه شنیده شوند، ممکن است به شنوایی آسیب رسانده و باعث کم شنوایی ناشی از نویز (Noise Induced Hearing loss ) شود.

کم شنوایی ناشی از نویز ( NIHL) در کودکان آمریکایی بسیار رایج است؛ طوری که تخمین زده می شود از هر 5 کودک یک نفر تا قبل از 20 سالگی دچار کم شنوایی ناشی از نویز می شود. تعجب من از این است که به خاطر یک توصیه ی فرزند پروری نادرست، تاکنون بچه های زیادی دچار کم شنوایی شده اند.

به یاد دارم که در کتاب می خواندم برای آرام کردن دخترم، باید دهانم در نزدیکی گوش او قرار داده و صدای /ش/ بلندی تولید کنم. اگر کسی صدای /ش/ را با فشار در نزدیک گوش شما تولید کند باعث درد گوشتان می شود (لطفا این کار را امتحان نکنید). از آن جایی که بهترین شنوایی انسان در زمان بعد از تولد است پس کودکان شنوایی بسیار حساسی دارند؛ حال فکر کنید با توجه به اینکه یادگرفته بودم هرچه گریه کودک شدیدتر باشد باید /ش/ بلندتری تولید کنم، صدای /ش/ ای که من ایجاد می کردم چقدر شدید بوده است !!

اخیرا مرکز شنوایی کودکان من را نسبت به این موضوع آگاه کرد و درباره ی عواقب آن هشدار داد. آن ها میزان دسی بل صدای ش ای که من تولید می کردم را اندازه گیری کردند و متوجه شدم که صدای من چقدر بلند و خطرناک بوده است. هم چنین اندازه گیری ها نشان داد اسباب بازی های جغجغه ای غیر استاندارد که صدای شدیدی تولید می کنند اگر در نزدیکی گوش فرد کودک قرار گیرد آسیب رسان است.

اثرات کم شنوایی ناشی از نویز مثل مضرات قرار گرفتن در معرض نور خورشید، در طی سال ها انباشته می شود و ممکن است علت کم شنوایی مربوط به سن (پیر گوشی) نیز باشد که به علت سال ها زندگی در محیط پر سر وصدا ایجاد می شود. والدینی که کودک آن ها بی قراری می کند قطعا نیازمند یک راهکار کم خطرتر برای خواباندن کودکان خود هستند، راهکاری که عوارض بلند مدت نداشته باشند.

برای هرگونه مشاوره در مورد شنوایی کودک خود می توانید با شماره های 66845959-021 تماس بگیرید.

منبع: گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته