دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


اکتبر، ماه آشنایی با شنوایی شناسی

از بویِ خوشِ میوه ها تا مناظر رنگارنگ باغ ها، درباره ی عطرها و رنگ های پاییز بسیار شنیده ایم. اما درباره ی صداها چی؟ صدای خشِخش برگ ها، شعله ور شدن آتش و صدای غازهایی که در زمستان مهاجرت می کنند نشان می دهد که شنیدن نیز یک موهبت ویژه برای لذت بردن از تغییر فصل است. وضعیت شنوایی شما چگونه است؟ هر ساله در ماه اکتبر جامعه ی شنوایی شناسی با یادآوری نقش مهم شنوایی در زندگی روزمره، شما را به ارزیابی و حفاظت شنوایی تشویق می کنند.

شنوایی شناسان به تمام رده های سنی خدمت ارایه می کنند

در سال 2008 میلادی آکادمی شنوایی شناسی آمریکا (AAA) برای آگاهی بیشتر مردم درباره ی سلامت شنوایی و اهمیت حفاظت از آن ماه اکتبر را ماهِ آَشنایی با شنوایی شناسی نام گذاری کرد. هم چنین آکادمی شنوایی آمریکا سعی دارد در این ماه درباره ی نقش شنوایی شناس در سیستم سلامت گوش به مردم اطلاع رسانی کند.

بر اساس آمار در ایران حدود 3000 شنوایی شناس وجود دارد. شنوایی شناسان، بخشی از کارشناسان نظام سلامت هستند که برای ارزیابی، تشخیص و درمان کم شنوایی و مشکلات تعادلی تخصص گرفته اند. ممکن است برخی فکر کنند شنوایی شناسان فقط برای افراد سالمندی که مبتلا به پیرگوشی هستند، ارایه خدمت می کنند، اما این فقط بخشی از کار آن هاست. شنوایی شناسان نقش گسترده و متنوعی در سلامت شنوایی همه ی رده های سنی، از بدو تولد تا دوران سالمندی، دارند؛ آن ها آستانه های شنوایی را ارزیابی می کنند، سمعک تجویز می کنند، وزوز گوش را ارزیابی کرده و سرگیجه و مشکلات پردازش شنوایی را نیز تشخیص می دهند. این متخصصین کاندیداتوری کاشت حلزون را بررسی می کنند، دستگاه کاشت حلزون را تنظیم کرده و در صورت نیاز میزان صدا را تغییر می دهند. شنوایی شناسان شاغل در محیط های آموزشی، در طراحی برنامه های آموزشی برای کودکان کم شنوا مشارکت می کنند، برای کودکان دستگاه های کمکی برای استفاده در کلاس تجویز و تنظیم می کنند و در مدرسه کارکرد سمعک و سایر دستگاه های کمکی را بررسی می کنند.

آمار کم شنوایی شوکه کننده است

بر اساس آمار جامعه ی آمریکایی، 37.5 میلیون نفر در آمریکا درجاتی از کم شنوایی دارند. کم شنوایی بعد از بیماری های قلبی و دیابت، سومین اختلال شایع در بزرگسالان است. برخی از مطالعات اخیر در ایران نشان می دهد که شیوع کم شنوایی حتی در رده اول اختلالات دوران سالمندی قرار دارد. اما با وجود این آمار تنها حدود 20 درصد از این افراد پیگیر درمان هستند. متاسفانه میانگین زمانی که فرد کم شنوا بعد از متوجه شدن کم شنوایی دنبال درمان آن می رود، حدود 10 سال است. در آن زمان، نه تنها کم شنوایی بدتر شده است بلکه ممکن است به ایجاد سایر مشکلات سلامتی، خطرات ایمنی و مشکلات روانی نیز کمک کند.

ماه آگاهی از شنوایی شناسی علاوه بر تاکید بر اهمیت سلامت شنوایی و جلب توجه اذهان عمومی به حرفه ی شنوایی شناسی، به مردم درباره ی عوارض کم شنوایی های درمان نشده هشدار می دهد. در بسیاری از مطالعات ثابت شده است که کم شنوایی درمان نشده با مراتب بالای افسردگی، عصبانیت، خستگی فرسایشی و انزوای اجتماعی ارتباط نزدیک دارد. مطالعات دیگر نیز نشان می دهند افراد با کم شنوایی درمان نشده بیشتر در معرض دمانس و زوال مغزی قرار دارند.

نکته آخر

ماه اکتبر یک فرصت عالی برای ارزیابی شنوایی یا تشویق کسانی که دوستشان داریم برای انجام این کار است. پس امروز از یک کلینیک شنوایی شناسی در محل زندگی خود وقت بگیرید و با اقدام به موقع از عوارض کم شنوایی مصون بمانید.

منبع: گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته