بر اساس جدیدترین مطالعه ی موسسه ی سلامت و ایمنی شغلی آمریکا ( NIOSH ) کم شنوایی در کارگران برخی صنایع مربوط به مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی، خیلی بیشتر از میزانی است که برای صنایع کم خطر (قرارگیری کمتر در نویز ) در نظر گرفته می شود. محققان ارزیابی های شنوایی حدود 4/1 میلیون کارگر را که 8072 نفر آن ها در بین سال های 2003 تا 2012 میلادی در صنعت مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی کارکرده بودند را بررسی کردند. |
یافتهها نشان می دهند که همه ی زیر شاخه های صنعتِ مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی به جز بیمارستان ها، کم شنوایی های بیشتری را نسبت به آنچه در منابع کنونی آورده شده است باعث می شوند. در این میان خدمات نگهداری از کودک و مربیان مهدکودک، مسئول آمبولانس و خدمات مراقبتهای بهداشتی، دفاتر سایر کارکنان مربوط به سلامتی مثل دندانپزشکیها، تهیهی غذا و خانه مردم، اورژانس و سایر خدمات التیام بخش جزء زیر شاخههای با خطر بالا هستند.
محققان NIOSH به یک تحقیق گذشته نگر که منابع نویز را در محیط های مربوط به مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی شامل تجهیزات ارتوپدی مثل دستگاه های تراش و تجهیزات دندانپزشکی بررسی کرده بود، استناد کردند. مطالعه ی دیگری نشان داد که سطح نویز در اتاق اورژانس بیمارستان ها به حداکثر نویز رسیده و از dBA 85 بیشتر می شود. این نویز از مانیتورهای هشدار دهنده، بلندگوهای بالای سر بیمار و کوبیدن درها ناشی می شود. هم چنین سطوح بالای نویز در اتاق های عمل، آشپزخانه های بیمارستان، واحد مراقبتهای ویژه، خشکشویی بیمارستانها و مراکز اورژانس داری پایانه هلیکوپتر گزارش شده است.
NIOSH محدودیت زمانی قرارگیری در معرض نویز را dB 85 در بازه زمانی 8 ساعته تعیین کرده است.
هم چنین محققان NIOSH به راهکارهای موفق انجام شده در بیمارستانها که منجر به کاهش سطح نویز شده است، اشاره میکنند. از جمله این راهکارها کاهش شدت صدای زنگهای هشدار و تلفنها، استفاده از پادری و بهینه سازی تجهیزات می باشد.
اداره ی ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا (OSHA)، هم چنین استفاده از پنلهای اکوستیکی کاهندهی صدا در دیوارها و سقفهای آزمایشگاهی، خارج کردن تجهیزات آزمایشگاهی پر سر و صدا به بیرون و کنترل از راه دور تجهیزات با نویز بالا را توصیه می کند.
با این وجود نویز بالا، تنها دلیل کم شنوایی کارگران نیست. برخی دارو ها- مثل دارو های ضد سرطان، آنتی بیوتیک ها، ضد التهاب ها، دارو های ضد مالاریا و دارو های روماتیسمی اتوتوکسیک هستند، به این معنا که قرارگیری کارگران در معرض آن ها احتمال کم شنوایی را بیشتر میکند.
مطالعه با استناد بر سایر تحقیقات بیان می کند: عوارض قرارگیری در معرض داروهای شیمی درمانی را می توان با طراحی یک سیستم انتقال بسته، استفاده از ماسکها و دستکشهای یک بار مصرف، افزایش آگاهی در بین کارکنان و دفع پسماندها در یک منطقه امن، تا حدود زیادی کاهش داد.
منبع: گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021