علل گوناگونی میتواند باعث کم شنوایی شود که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع مشکلات زیادی برای آنها به همراه دارد . کم شنوایی در سالمندان علل زیادی دارد که مهم ترین آن پیرگوشی است، از آنجایی که پیرگوشی به تدریج اتفاق میافتد در بسیاری از موارد شخص نسبت به آن کم توجهی میکند و عدم توجه و اقدام نکردن به موقع آن باعث کمرنگ شدن ارتباط فرد مسن با اعضای خانواده، دوستان و به دنبال آن انواع آسیب های روانی و عاطفی می شود . وجود برنامه های غربالگری سالمندان می تواند به شناسایی و اقدام به موقع که شامل تجویز سمعک در مراکز شنوایی شناسی و در نتیجه کیفیت زندگی بهتر برای سالمندان می باشد، بسیار کمک کننده باشد.
بیماری های شایع گوش در سنین مختلف متفاوت اند، در کودکان بیشتر می توان به انواع عفونت های گوش میانی اشاره کرد که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند مشکلاتی برای سلامتی فرد کم شنوا و ناشنوا در یادگیری، تکلم، تحصیل و... ایجاد کند . در نوزادان، کودکان و دانش آموزان دوره پیش دبستانی و دبستان علل گوناگونی می تواند باعث کم شنوایی شود که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع مشکلاتی در یادگیری، تکلم و بعدها در تحصیل فرد کنار تمام مشکلات سلامتی ایجاد میکند که با انجام ارزیابی های شنوایی شناسی و ارجاع و اقدام به موقع می توان جلوی خیلی از آسیب های ناشی از آن را گرفت.
همچنین کاهش شنوایی های خفیف در کودکان که اغلب والدین و اطرافیان کودک متوجه آن نمی شوند آسیب هایی در حیطه گفتار، زبان و آموزش فردی دارد که با انجام غربالگری های شنوایی دوره ای می توان از آسیب های جانبی آن کاست . در بزرگسالان انواع عفونت های گوش، پارگی پرده، عارضه های مربوط به استخوانچه های گوش میانی، و کم شنوایی های حسی عصبی وجود دارد که شنوایی شناس با انجام ارزیابی های دقیق می تواند در تشخیص بهتر و درمان آن بسیار کمک کننده باشد.
مداخله و توانبخشی به موقع در کودکان کم شنوا به لحاظ حساس بودن زبان آموزی و یادگیری بسیار اهمیت دارد و شنوایی شناس به عنوان جزو لاینفک تیم توانبخشی در کم شنوایان، دارای نقش مهم و تأثیرگذاری در تمام مراحل است . تجویز وسایل کمک شنیداری از قبیل سمعک یکی از مواردی است که شنوایی شناسان انجام آن را به عهده دارند همچنین جلسات مشاوره درست توسط شنوایی شناسان منجر به استفاده درست و به جا از این وسیله شده و بهبود وضعیت بیمار را به دنبال دارد اما متأسفانه در مواردی شاهد دخالت گروه های غیرتخصصی در این حیطه که منجر به اتلاف هزینه، زمان و بدتر شدن وضعیت شنوایی فرد می شود . زمانی تعداد شنوایی شناسان کم بود و برای پوشش دهی بهتر و کاملتر از افراد رشته های مرتبط نیز استفاده میشد ولی امروزه با وجود شنوایی شناسان متخصص و علاقه مند به انجام خدمات تخصصی و ارزیابی شنوایی انجام این خدمات توسط افراد دیگر توجیه علمی و تخصصی ندارد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021