افت شنوایی ناشی از سروصدا یک بیماری غیرقابل برگشت و لاعلاج است.صوت شکلی از انرژی بوده که توسط سازوکار شنوایی قابل تشخیص است و به بیان ساده صورت هر چیزی است که شنیده میشود. محدوده فرکانس قابل درک برای انسان بین 16 20000 هرتز است. امواج خارج از این محدوده فرکانس را مادون صوت و ماواء صوت مینامند.صدای بیش از 70 دسی بل میتواند مشکل ایجاد کند. در یک کارگاه سروصدای حاصل از ماشین آلات میتواند حاصل از یک لیفتراک را پنهان و در مکالمه ایجاد مزاحت کند.
همچنین صدا میتواند به عنوان یک عامل فشارانگیز محیطی عمل کند، لذا روی راندمان فکری و ذهنی کارگران تاثیر سوء گذاشته و روی بهرهوری تاثیر دارد و ضریب خطا را افزایش میدهد.به طور کلی صدایی بیخطر شمرده میشود که 90 درصد یا بیشتر افرادی که در معرض آن قرار دارند، دچار اختلال شنوایی نشوند. افت شنوایی ناشی از سروصدا یک بیماری غیرقابل برگشت و لاعلاج است که فقط با کمکهای شنوایی میتوان به میزان مختصری آن را صحت بخشید.
انواع صوت را از نظر مشکل امواج را شامل ساده، مختلط دورهای و غیر دورهای دانست و گفت: صوت ساده یک موج سینوسی ساده است. این موج در طبیعت وجود نداشته و در آزمایشگاه و برای مصارف خاص تولید میشود و در صوت مختلط دورهای یک فرکانس اصلی و چند فرکانس فرعی وجود دارد که با هم رابطه منظم و نوعا از پیش طراحی شده دارند. این امواج اثر ناخوشایندی ندارند. اصوات موسیقی، اصوات موجود در طبیعت و مکالمه از این دستهاند.
با اشاره بهصوت مختلط غیردورهای، در این دسته رابطه معین یا پیش بینی شدهای بین طول موجها و نیز در فرکانس و دامنه امواج وجود ندارد. این اصوات عموما ناخواسته، ناخوشایند و تا حدودی اجتنابناپذیر هستند. در صنعت یکی از راههای اتلاف انرژی این گروه از اصوات است.اثرات صدا بر انسان،صدا بهصورت امواج مکانیکی میتواند در کل بدن از جمله دستگاه شنوایی تاثیر سوء داشته باشد. البته این تاثیر از نظر اپیدمیولوژیک زمانی میتواند اهمیت داشته باشد که سبب اختلال فیزیولوژیک در بدن کند. در محیط های کاری نیز از این دیدگاه صدا مورد توجه قرار میگیرد.اثرات صدا بر انسان از جنبههای مختلف از جمله صدمه به دستگاه شنوایی، تداخل با مکالمه، اثر روی اندام بینایی، سیستم تعادلی( گیجی، تهوع و اختلال در راه رفتن)، ناراحتی اجتماعی مانند اثر بر خواب و روابط اجتماعی و خانوادگی، اثرات عصبی، جانبی، فیزیولوژیکی عمومی مورد توجه قرار میگیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021