دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


آیا افت شنوایی ناشی از سر و صدا درمان می شود

افت شنوایی ناشی از سروصدا یک بیماری غیرقابل برگشت و لاعلاج است.صوت شکلی از انرژی بوده که توسط سازوکار شنوایی قابل تشخیص است و به بیان ساده صورت هر چیزی است که شنیده می‎شود. محدوده فرکانس قابل درک برای انسان بین 16 20000 هرتز است. امواج خارج از این محدوده فرکانس را مادون صوت و ماواء صوت می‎نامند.صدای بیش از 70 دسی بل می‎تواند مشکل ایجاد کند. در یک کارگاه سروصدای حاصل از ماشین آلات می‎تواند حاصل از یک لیفتراک را پنهان و در مکالمه ایجاد مزاحت کند.

همچنین صدا می‎تواند به عنوان یک عامل فشارانگیز محیطی عمل کند، لذا روی راندمان فکری و ذهنی کارگران تاثیر سوء گذاشته و روی بهرهوری تاثیر دارد و ضریب خطا را افزایش می‎دهد.به طور کلی صدایی بی‎خطر شمرده می‎شود که 90 درصد یا بیشتر افرادی که در معرض آن قرار دارند، دچار اختلال شنوایی نشوند. افت شنوایی ناشی از سروصدا یک بیماری غیرقابل برگشت و لاعلاج است که فقط با کمک‎های شنوایی می‎توان به میزان مختصری آن را صحت بخشید.

انواع صوت را از نظر مشکل امواج را شامل ساده، مختلط دوره‎ای و غیر دوره‎ای دانست و گفت: صوت ساده یک موج سینوسی ساده است. این موج در طبیعت وجود نداشته و در آزمایشگاه و برای مصارف خاص تولید می‎شود و در صوت مختلط دوره‎ای یک فرکانس اصلی و چند فرکانس فرعی وجود دارد که با هم رابطه منظم و نوعا از پیش طراحی شده دارند. این امواج اثر ناخوشایندی ندارند. اصوات موسیقی، اصوات موجود در طبیعت و مکالمه از این دسته‎اند.

با اشاره به‎صوت مختلط غیردوره‎ای، در این دسته رابطه معین یا پیش بینی شده‎ای بین طول موج‎ها و نیز در فرکانس و دامنه امواج وجود ندارد. این اصوات عموما ناخواسته، ناخوشایند و تا حدودی اجتنابناپذیر هستند. در صنعت یکی از راه‎های اتلاف انرژی این گروه از اصوات است.اثرات صدا بر انسان،صدا بهصورت امواج مکانیکی می‎تواند در کل بدن از جمله دستگاه شنوایی تاثیر سوء داشته باشد. البته این تاثیر از نظر اپیدمیولوژیک زمانی می‎تواند اهمیت داشته باشد که سبب اختلال فیزیولوژیک در بدن کند. در محیط های کاری نیز از این دیدگاه صدا مورد توجه قرار می‎گیرد.اثرات صدا بر انسان از جنبه‎های مختلف از جمله صدمه به دستگاه شنوایی، تداخل با مکالمه، اثر روی اندام بینایی، سیستم تعادلی( گیجی، تهوع و اختلال در راه رفتن)، ناراحتی اجتماعی مانند اثر بر خواب و روابط اجتماعی و خانوادگی، اثرات عصبی، جانبی، فیزیولوژیکی عمومی مورد توجه قرار می‎گیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته