دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


کلید محافظت از شنوایی چیست

کلید محافظت از شنوایی این است که بدانید چه میزان صدای بلند برای شما خطرناک است.این آسیبها معمولاً در اثر قرارگرفتن در معرض سر و صدا ایجاد میشود و در اغلب موارد برگشت ناپذیر است.مشاغل پر سر و صدا مانند کار در کارخانهها، شایعترین علت مشکلات شنوایی هستند. استفاده از دستگاههای پخش کننده صدا در ردیف دوم عوامل خطر قرار میگیرند و بخصوص در افراد جوانتر منجر به از دست دادن شنوایی میشوند.

استانداردهای بین المللی می گویند سطح سر و صدای بالاتر از 105 دسی بل میتواند به شنوایی شما آسیب برساند؛ اگر شما بیش از 15 دقیقه در هفته آن را تحمل کنید. اما سطوح پایینتر صدا بین 80 تا 90 دسی بل، باعث آسیبهای دائمی شنوایی میشوند؛ اگر شما روزانه در معرض آنها قرار گیرید.بهتر است بدانید میزان سر و صدا در یک مکالمه عادی بین 60 تا 65 دسی بل است، این میزان در خیابانهای شلوغ 75 تا 85 است. سطوح سر و صدا در موتورسیکلتها 100 دسی بل، سینما 100 دسی بل، کامیونها 90 دسی بل و ام پی تریها و سایر دستگاههای پخش کننده صدا 112 دسی بل است.کارشناسان معتقدند قرار گیری طولانی مدت در معرض سر و صدای 80 تا 85 دسی بل در طول زمان منجر به از دست دادن شنوایی میشود.

نکاتی برای امن گوش دادن
محافظت از گوش توسط گوش بندها در محل کار مفید است. گوش بند وسیلهای است که در داخل کانال (مجرای خارجی) گوش قرار میگیرد تا از رسیدن سر و صدای زیاد به گوش جلوگیری کند. این وسیله در اشکال و اندازههای مختلفی وجود دارد و برای آن که نقش حفاظتی خوبی داشته باشد، باید کاملاً سایز کانال گوش باشد و فرد پس از نصب آن بر گوش خود، احساس کند که صداها را کمتر میشنود. به طور متوسط گوش بندها حدود 15 تا 30 دسی بل از شدت صداها را میکاهند.هرجا که ممکن است صدای موسیقی را کم کنید، و وسائل صوتی خود را تنظیم کنید یا در کنسرتهای پرسر و صدا جایی را دور از صحنه را انتخاب کنید.

اگر دوست دارید همیشه از هدفونها استفاده کنید در کنار این که باید صدای آن را کم کنید بهتر است از هدفونهایی استفاده کنید که فضای کافی برای قرار گرفتن گوش در داخلشان را داشته باشند. همچنین بعد از هر چند دقیقه به گوشتان استراحت بدهید.یکی از نکاتی که باید رعایت کنید فاصله گرفتن از تلویزیون و رادیو در هنگام گوش کردن به آنها است. این کار باعث میشود تا گوشهای شما در معرض صدای مستقیم رادیو و یا تلوزیون قرار نگیرد. این کار باعث میشود تا مقدار صدمات به گوش اندازه بسیار زیادی کاهش یابد.برای گوش کردن به موسیقی در ماشین نیز باید نکاتی را رعایت کنید. در ابتدا سعی کنید از صدای بلند در ماشین استفاده نکنید و در صورت بلند بودن صدا سعی کنید شیشهها پایین باشد زیرا صدای بلند در فضای بسته آسیبهای جبران ناپذیربه گوش وارد میکند.استراحت دادن به گوشها بسیار مهم است. بر اساس تحقیقات جدیدی در انگلستان انجام شده است که نشان میدهد به ازای هر دو ساعتی که گوش شما در معرض صدای 100 دسیبلی قرار دارد باید 16 ساعت استراحت داشته باشد.
منبع: سایت سلامانه


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
معرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالمرکز تخصصی نیوشابیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته