مطالعات جدید نشان می دهد که مواجهه زنان باردار با اصوات بلند می تواند باعث آسیب به شنوایی جنین گردد. این خطر در محیط های شلوغ و صنعتی به میزان 80 درصد افزایش پیدا می کند.
تا همین اواخر تصور می شد که لایه های پوششی جنین مانع از تاثیر نویز بر سیستم شنوایی آن ها می شود، اما این مطالعات نشان می دهد که اصوات بلند می تواند از این لایه ها عبور کند و باعث آسیب به شنوایی جنین شود.
مطالعات اخیر که در موسسه پزشکی کارولینسکای سوئد انجام شده، شواهد جدیدی در این زمینه ارایه داده که باید مورد توجه زنان باردار قرار گیرد.
در این مطالعه بالغ بر 1.4 میلیون کودک متولد شده بین سال های 1986 تا 2008 میلادی مورد برررسی قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده شامل شغل مادر، اعتیاد به سیگار، سن، نژاد، شاخص توده بدن(BMI)، زمان ترخیص از کار و عوامل اجتماعی-اقتصادی بود. نتایج این مطالعه نشان داد که نسبت خطر در گروه زنان بادار تمام وقت(در مقایسه با گروه پاره وقت) 1.28و در گروه مواجهه با نویز 85 دسی بل(در مقایسه با گروه 75 دسی بل) 1.27بود.
در پایان این مقاله پیشنهاد شده که سطح مجاز مواجهه با نویز برای زنان باردار باید 80 دسی بل A باشد که متاسفانه اغلب اینطور نیست. در واقع داده های این مطالعه نشان داد که حتی اگر زنان باردار شاغل در محیط های صنعتی از محافظ های شنوایی برای خودشان استفاده نمایند، شنوایی جنین آن ها مصون از آسیب نیست.
تهیه و تدوین: موسسه دانش بنیان نیوشا
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021