دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


بی توجهی نوزادان به صدا می تواند نشانه کم شنوایی باشد

نایب رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت: عدم توجه به صدا در دوران نوزادی یا تأخیر در فراگیری کلمات و بیان آنها میتواند نشانه کم شنوایی کودک باشد.دکتر سعید ملایری در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اختلالات شنوایی در کودکان را به دو گروه تقسیم کرد و اظهار داشت:دسته اولاختلالات به دستگاه شنوایی محیطی آسیب میرساند و مشخصاً باعث کاهش شنیدن صدا یا اصطلاحاً کمشنوایی میشود.

نائب رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت : دسته دوم اختلالات، آنهایی هستند که به بخش مرکزی دستگاه شنوایی آسیب میرسانند؛ در واقع به قسمت عصبی شنوایی که این دسته از اختلالات بر خلاف گروه اول باعث کم شدن شدت صدا نمیشوند بلکه کودک در تفکیک صدا دچار مشکل شده و به اصطلاح دچار بد شنوایی میشود.

دکترای شنوایی شناسی تصریح کرد: در کمشنوایی کودکان عوامل مختلفی دخیل هستند؛ البته باید گفت که در 50 درصد از کمشنواییهای کودکان دلیل شناختهشدهای وجود ندارد.
نائب رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران ادامه داد: در 50 درصد مابقی اختلالات مادرزادی به میزان 30 درصد و اختلالات ژنتیکی به مقدار 20 درصد سهیم هستند.

دکترملایری افزود: در دسته اختلالات مادرزادی عوامل مختلفی میتوانند دخیل باشند از جمله بیماریهای دوران نوزادی، داروهایی که مادر در دوران بارداری استفاده کرده و به جنین آسیب رسانده است و همچنین آسیب احتمالی به جمجمه و سر نوزاد در دوران جنینی.

نائب رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت: در اختلالات ژنتیکی نیز جهشها و اختلالات ژنی باعث کمشنوایی میشود .ویعنوان کرد: در مواردی دیده شده استکه ازدواج فامیلی وجود نداشته یا خویشاوند کمشنوا نیز در فامیل وجود نداشته استاما کودک دچار کمشنوایی ناشی از اختلالات ژنتیکی شده است.

دکترای شنوایی شناسی تصریح کرد: اکثر کمشنواییها به دلیل آسیب در منطقه حلزون یا عصب شنوایی پدیدارمیشوندکه درمان قطعی استفاده از وسایل کمکشنوایی مثل سمعک یا کاشت حلزون است.

نائب رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران سن طلایی تشخیص کمشنوایی را در بدو تولد و با آزمون غربالگری عنوان کرد و افزود: اگر به دلایلی در بدو تولد کمشنوایی کودک تشخیص داده نشود والدین دقت داشته باشند که عدم توجه به صدادر دوران نوزادی یا تأخیر در فراگیری کلمات و بیان آنها میتواند نشانه کمشنوایی کودکباشد.
دکتر ملایری خاطر نشان کرد: در صورت مواجهه با چنین علائمی، باید کودک را برایانجام ارزیابیهای لازم به نزد متخصص شنوایی شناسی برد.
منبع : مرکز تخصصی نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته