دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


بدشنوایی کودکان سندروم داون و درمان آن با صوت درمانی

بسیاری از کودکان مبتلا به سندرم داون، اختلالات شنوايي نيز دارند. اين اختلالات عمدتا به دليل عفونت هاي مکرر گوش مياني و تجمع سرومن( جرم گوش) در مجراي شنوايي مي باشد. اوتیت مزمن تکرار شونده در گوش مياني، باعث ايجاد چسبندگي در گوش مياني شده و حرکت استخوانچه هاي گوش کاهش می یابد. این امر باعث دریافت نامطلوب محرکات شنوایی در دوران حساس رشد می شود. در این حالت امکان وقوع اختلال پردازش شنوایی(بدشنوایی) در سنین بالاتر بسیار محتمل است. در بدشنوایی توانایی پردازش اصوات و حذف نویز کاهش پیدا می کند.

کودکان سندروم داون دچار محروميت هاي حسي هستند و براي رساندن آنها به حداکثر ظرفيت شناختي، بايد از برنامه هاي خاص پيش گيرنده و آموزشي استفاده نمود. تاخير در رشد زباني اين کودکان باعث تاخير در رشد گفتار آنها نیز خواهد شد. بنابراين يکي از مهمترين اقدامات در مورد اين کودکان، رفع مشکلات شنوايي آنها است تا از اين طريق به رشد زباني آنها کمک گردد. از مهمترين مشکلات اين کودکان مشکلات گفتاري و شنيداري آنها مي باشد. آنها اغلب در کنترل سيستم گفتاري، هماهنگي زبان، لب ها، فک و کام دچار مشکل هستند. اين موانع گفتاري موجب شده تا اين کودکان به کمک بيشتري درمورد شنوايي خود نياز داشته باشند.

با استفاده از روش صوت درماني می توان عضلات گوش میانی را تقویت کرد و از این طریق ظرفيت شنوايي را در دریافت اصوات مطلوب و حذف اصوات مزاحم افزايش داد. در این روش درمانی، کودکان به اصوات با فرکانس بالا و پایین به طور متناوب گوش می دهد و پس از درمان قادر به دریافت بهتر اصوات فرکانس بالا می شوند. صامت هایی مانند /ت/، /گ/، /د/، /پ/ و /ب/ جزو اصوات فرکانس بالا هستند و به طور حتم براي وضوح گفتار به ویژه در محیط شلوغ(نظیر کلاس درس یا مهدکودک) باید به راحتی شنیده شوند. قبل از اينکه کودک قادر به توليد اين صداها باشد بايد بتواند آنها خوب را بشنود. بنابراين صوت درماني موجب دریافت محرکات شنوايي در محدوده وسیعی از فرکانس ها می شود و امکان بهبود درک گفتار را فراهم می آورد.

برنامه صوت درمانی NLP چه کمکی به کودکان سندروم داون می کند؟
کودکان سندروم داون باید به طور منظم تحت معاينه و ارزیابی شنوایی قرار گیرند و هرگونه تجمع سرومن و يا عفونت سريعا درمان شود. در برخي از موارد تکرار اين حالات با صوت درماني کاهش می یابد. تحرکی که به واسطه صوت درماني در گوش ايجاد مي شود موجب خروج خود بخود مايعات از گوش شده و از انسداد گوش جلوگيري مي شود.

در ماهاي اول صوت درماني اين کودکان بايد هر روز و به مدت 30 تا 60 دقيقه به محرکات صوت درماني گوش دهند و در صورت تمايل کودک اين زمان مي تواند به بیشتر نیز شود. انجام صوت درماني در کودکان سندرم داون موجب مي گردد تا علاوه بر بهبود عملکرد حس شنوايي ديگر زمينه هاي شناختي آنها مانند توجه به محيط اطراف و اشتياق به يادگيري نيز بهبود يابد.برنامه NLP حاصل سال ها تجربه متخصصان مرکز تخصصی نیوشا در زمینه ارزیابی و درمان اختلالات پردازش شنوایی(بدشنوایی و بیش شنوایی) می باشد. برنامه NLP مشتمل بر 3 شیوه درمانی مجزا است که بر حسب نیاز و نوع اختلال، مورد استفاده قرار می گیرند:

روش های Brain Wave Entrainmentشامل روش موفق Hemi-Sync؛ روش های صوت درمانی شامل روش های AIT، Tomatis و Ease؛ توانبخشی کلاسیک ویژه APD. در برنامه صوت درمانی NLP برای درمان حساسیت بیش از اندازه به صدا در کودکان مبتلا به سندروم داون استفاده می شود. صوت درمانی نوعی فیزیوتراپی برای عضلات گوش محسوب می شود. همانطور که برای تقویت هر عضله در بدن نیاز به تمرینات منظم، پیوسته مستمر می باشد.
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
معرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالمرکز تخصصی نیوشابیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته