دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


روش های کنترل شدت صدا

سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که در حدود 1/1 بیلیون نوجوان و بزرگسال جوان در جهان، در معرض خطر آسیب شنوایی ناشی از اصوات بلند وسایل صوتی باشند. کم شنوایی ناشی از اصوات بلند یکی از نگرانی های جدی نظام سلامت هر کشور محسوب می شود که دامنه آن هر روز رو به گسترش می باشد.

بسیاری از مشکلات شنوایی در دنیای مدرن امروزی به دلیل گوش دادن به اصوات دستگاه های صوتی نظیر تلویزیون، آیپاد(iPod) یا آیپد(iPad)، کامپیوتر یا دیگر وسایل پخش موسیقی می باشد. آسیب ناشی از مواجه با صدای بلند به شکل تدریجی اتفاق می افتد و حتی یکبار گوش دادن به صدای بلند نیز می تواند تاثیرات منفی بر سیستم شنوایی وارد کند.

خوشبختانه روش های مختلفی برای کاهش شدت صدای دستگاه های صوتی وجود دارد. پیشنهاد می شود که ولوم این دستگاه ها نباید بیشتر از 60 درصد حجم کلی صدای قابل پخش باشد. این بالاترین شدتی است که می تواند ایمن و بدون ضرر برای سیستم شنوایی باشد. در اینجا روش های مختلف کنترل شدت صدای وسایل صوتی را مرور می کنیم:

تنظیمات صدا در دستگا های اَپل نظیر آیفون، آیپاد یا آیپد

همه دستگاه های برند اَپل، کنترل هایی را در اختیار والدین می گذارند که با عنوان “Restrictions” نامیده می شود. یکی از این کنترل ها، محدود کردن حداکثر شدت صدا می باشد. برای استفاده از این قابلیت می توانید به قسمت تنظیمات(Setting) دستگاه رفته و برای اطمینان یک رمز اختصاصی برای خودتان ایجاد کنید. البته این تنظمیات را می توانید از قسمت تنظیمات موسیقی نیز انجام دهید که نیاز به رمز اختصاصی ندارد.

تنظیمات صدا در دستگاه های اندروید

در این دستگاه ها تنظمیات داخلی پیش بینی نشده است. البته در فروشگاه Google Play اپلیکیش های مختلفی به این منظور طراحی شده است. با جستجوی عبارت “volume limiter” یا”volume limiter for kids” می توانید به این اپلیکیشن ها دسترسی پیدا کنید. برخی از آن ها مجهز به قفل والدین هستند و برخی دیگر از آن ها بدون قفل طراحی شده اند.

ادامه مطلب ....


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته