دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


پیرگوشی چیست؟ قسمت دوم

در این قسمت جهت آشنایی بیشتر با وضعیت پیرگوشی، به برخی از آمارها و واقعیت های موجود اشاره گذرا می شود. این آمارها عمدتا مربوط به ایالات متحده آمریکا می باشد. در قسمت های بعد، به آمارهای موجود در کشور ایران نیز پرداخته می شود

مروری بر برخی آمارها و واقعیت ها در مورد کم شنوایی در سالمندان

در ایالات متحده، طی قرن بیستم، تعداد افراد کمتر از 65 سال 3 برابر شده، اما جمعیت بالای 65 سال ، 11 برابر شده است! بیشترین میزان رشد جمعیت در سالمندان بالای 85 سال است. در سال 1994 ، از هر 8 آمریکایی ، 1 نفر سالمند بوده که طبق تخمین های صورت گرفته ، در سال 2050 این آمار به 1.5 می رسد. با افزایش سن ، نسبت زنان به مردان افزایش یافته و در بالای 85 سال به 5:2 می رسد. شکایات پزشکی و سلامت در سالمندان بالای 65 سال ، 5 برابر بیشتر از افراد کمتر از 65 سال است. با اینکه جمعیت بالای 65 ، 13 درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دهند ، ولی 22 درصد از کل ویزیت های پزشکی به این گروه اختصاص داشته است. 85 درصد از افراد بالای 85، حداقل یکی از سه عارضه آرتریت، فشار خون بالا و کم شنوایی را تجربه می کنند. 80 درصد از سالمندان آمریکایی، حداقل 25 دسی بل کم شنوایی دارند. در 30 درصد این افراد(بالای 65 سال) ، بروز کم شنوایی توانایی های ارتباطی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. 70 درصد از افراد 79-70 سال ، 92 درصد افراد 89-80 سال و تقریبا 100 درصد افراد بالای 90 سال ، کم شنوا هستند. کم شنوایی در سالمندان، کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به انزوای آنها می شود. وجود مشکلات دیگر در سلامت سالمندان( مانند ضعف بینایی) تاثیرات معلولیت زای کم شنوایی را بیشتر نیز می کند.

عوامل تاثیرگذار بر کم شنوایی در سالمندان

نویز های محیطی و مشاغل پر سروصدا عوامل ژنتیکی تومور ها
ضربه ها بیماری های متابولیک مشکلات عروقی
عفونت ها مصرف دارو های اتوتوکسیک بیماری های قلبی عروقی انباشتگی سرومن، اوتیت میانی، اتواسکلروز

میزان استفاده از سمعک در سالمندان کم شنوا

تنها 21 درصد از 27 میلیون فرد مبتلا به کم شنوایی در آمریکا، از سمعک استفاده می کنند. میزان استفاده از سمعک در سنین مختلف تفاوت دارد و بخش عمده ای از تجویز سمعک برای این گروه سنی اتفاق می افتد. تنها 20-18 درصد از سالمندان کم شنوا از سمعک استفاده می کنند !!!

علل استفاده اندک سالمندان از سمعک

ترس از انگشت نما شدن بین سایر افراد(Stigma Effect) تصور اینکه سمعک خیلی سر و صدا دارد ، برای فرد استفاده کننده محدودیت ایجاد می کند و احتمال افتادن و گم شدن آن زیاد است. تصور اینکه نمی توان با سمعک از تلفن استفاده کرد. استفاده از سمعک نشانه پیری است. استفاده از سمعک نشانه ناتوانی است.
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته