تصویر سمت چپ:
الگوی غیرهماهنگ در امواج مغزی، باعث می شود تا فرایندهای پردازشی مغز در پایین ترین سطح قرار گیرد.
تصویر سمت راست:
با ایجاد کوهرنس در الگوی امواج مغز از طریق فناوری همی سینک، امکان استفاده از حداکثر از پتانسیل کل مغز فراهم می شود.
نحوه عملکرد فناوری همی سینک به شکل زیر است:
یک صدا در گوش چپ ارایه می شود. در این حالت، مغز فقط یک صدا را می شنود.
یک صدای دیگر به گوش راست ارایه می شود. در این حالت نیز، مغز فقط یک صدا را می شنود.
هنگامی که این دو صدا همزمان به دو گوش ارایه شوند، مغز صدای سومی را می شنود که حاصل تلفیق و ترکیب دو صدای قبلی در مسیرهای پردازشی سیستم عصبی شنوایی است و به آن زنش دو گوشی گفته می شود.
این امر چه مفهومی دارد؟
با استفاده از فناوری همی سینک که در آن از چندین گروه مختلف الگوی فرکانسی استفاده می شود، امکان تغییر و آموزش امواج مغزی وجود دارد. الگوی موسیقیایی و فرکانسی با دقت و بر اساس نیازهای اختصاصی فرد انتخاب می شوند و از طریق هدفون یا بلندگو برای فرد ارایه می گردد.
این ها همه در مغز اتفاق می افتد!
مغز تمام فعالیت های بدن، اعم از ضربان قلب و تنفس تا احساسات، یادگیری و حافظه را کنترل می کند. حتی گفته می شود که مغز بر پاسخ سیستم ایمنی بدن به بیماری نیز کنترل دارد.
همین توانایی است که انسان را از موجودات دیگر متمایز می کند و به او توانایی دستیابی به پیشرفت های علمی، ایجاد شاهکارهای ادبی، هنر، موسیقی و آهنگ سازی می دهد. در واقع، مغز همان چیزی است که از ما، "انسان" می سازد. بخش قابل توجهی از توانایی های مغز ناشناخته است. به همین دلیل می توان مغز را پیچیده ترین ساختار شناخته شده زندگی در جهان دانست.
مغز از دو نیمکره چپ و راست تشکیل شده است.نیمکره چپ با مهارت های کلامی، منطقی، و تفکر تحلیلی مرتبط است.نیمکره راست با مهارت های دیداری / فضایی، احساسات، استعداد موسیقی، بینش و شهود، و اندیشه های تخیلی مرتبط است.دلیل وجود دو نیمکره در مغز نیز همین است: در واقع، وجود هر دو نیمکره لازم و مکمل یکدیگرند، و عملکرد آنها زمانی بهترین قابلیت را دارد که با هم فعالیت کنند.
دیرزمانی است که مشخص شده است که مغز عملکردی الکتروشیمیایی دارد. بر همین اساس، محققان پیش بینی کرده اند که عملکرد کامل مغز می تواند به اندازه 10 وات برق تولید کند. اگرچه این توان الکتریکی بسیار محدود است، اما معمولا به شکل ویژه ای رخ می دهد که مشخصه ی مغز انسان است.فعالیت الکتریکی ناشی از مغز به شکل امواج مغز نشان داده می شود.
امواج مغزی و حوزه های مختلف آگاهی
امواج مغزی به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند: بتا، آلفا، تتا و دلتا.
مغز ما همیشه و در هر لحظه امواج بتا، آلفا، تتا و دلتا را تولید می کند. هنگامی که گفته می شود امواج مغزی یک فرد در حالت بتا، آلفا، تتا یا دلتا قرار دارد، بدین معنی است که قوی ترین سیگنال مغز در آن زمان خاص، مورد بررسی قرار گرفته است.
بتا
امواج مغزی بتا سریع ترین فرکانس های مختلف مغزی از 14 تا 38 هرتز را تشکیل می دهد. موج بتا، در فرایند تفکر عادی و آگاهی فعال نسبت به محیط پیرامون نقش دارد.بدون موج بتا امکان انجام هیچ کاری در جهان خارج وجود ندارد.
آلفا
امواج مغزی آلفا با فرایندهایی نظیر آگاهیِ همراه با آرامش، تجسم، تصویرسازی حسی و خیال پردازی مختصر همراه است. امواج آلفا در محدوده فرکانسی 9 تا 14 هرتز قرار دارند و به عنوان دروازه ورود به مراقبه و مدیتیشن شناخته می شوند. امواج آلفا پل بین ذهن خودآگاه و ناخودآگاه محسوب می شوند.
تتا
تتا، امواج مغزی معرفی کننده ذهن ناخودآگاه است. این امواج در محدوده فرکانسی 4 تا 9 هرتز قرار می گیرد. موج تتا در خواب همراه با رویا دیده می شود و هنگام مدیتیشن، تجربه مراقبه عمیق ایجاد می کند.تتا نیز شامل مجموعه ای از الهامات خلاقانه است که اغلب هنگام ارتباط روحانی و معنوی دیده می شود.
دلتا
موج دلتا نشان دهنده ذهن ناخودآگاه و خواب عمیق است که در محدوده فرکانسی 0.5 تا 4 هرتز قرار می گیرد. این موج وقتی که در ترکیب با دیگر امواج در یک حالت بیداری قرار می گیرد، به عنوان یک رادار عمل می کند و با جستجوی اطلاعات به عمیق ترین فرایندها در سطح ناخودآگاه ذهن دست پیدا می کند که امکان درک آن ها در فرایند تفکر وجود ندارد. موج دلتا نوعی شهود، همسویی و همراهی همدلانه، و بینش غریزی را ایجاد می کند. این موج مغزی اغلب با انرژی درمانی همراه است.
تدوین: موسسه دانش بنیان نیوشا
در مرکز تخصصی نیوشا از سال 1380 تاکنون از این تکنیک در درمان بسیاری از اختلالات طیف اوتیسم، اختلالات کم توجهی و بیش فعالی و اختلالات پردازش شنوایی (بدشنوایی) استفاده می شود.
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021