یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: ساختمان سلولهاي شنوايي به گونهاي است كه فعاليت آنها به مرور زمان يا در اثر عواملي كاهش خواهد يافت؛ اين فرايند، منجر به كند شدن عمل انتقال صدا خواهد شد که به آن پیرگوشی میگویند.
دكتر نادر صاكي اظهار كرد: كندي ايجاد شده در انتقال صدا موجب كاهش برداشتهاي فرد از مفاهيم شنوايي ميشود، بنابراين افرادي كه در محيطهاي پر سروصدا كار ميكنند، ممكن است زودتر از بقيه دچار اين عارضه شوند.
وي افزود: البته چنانچه افراد در محيطهاي پر سروصدا هم كار نكنند، مرور زمان و كندي فعاليت سلولها موجب كاهش دريافتهاي صدا در افراد پس از 50 سالگي ميشود.
اين متخصص گوش، حلق و بيني ادامه داد: پيرگوشي ميتواند جنبه ژنتيكي نیز داشته باشد يعني اين پديده در برخی خانوادهها زودتر اتفاق ميافتد. معمولا علائم باليني پيرگوشي پس از 60 سالگي بروز مییابد، هرچند ممكن است فرایند پیرگوشی از 50 سالگي آغاز شده باشد.
صاكي با اشاره به روند بروز پیرگوشی گفت: سه نوع فركانس شنوايي بالا، حد وسط و بم وجود دارد. آغاز بيماري پيرگوشي در ابتدا با كاهش ميزان شنوايي در فركانسهاي بالا و ايجاد وزوز در گوش خود را نشان میدهد كه براي فرد آزاردهنده خواهد بود.
اين متخصص گوش، حلق و بيني اظهار كرد: به مرور زمان و با افزايش سن، فركانسهاي وسط نیز دچار بحران و ضعف عملكردي شده و این حالت موجب بروز پديده كمشنوايي ميشود. پس از فركانسهاي وسط، فركانسهاي بم نیز دچار عارضه پيرگوشي خواهند شد و به تدریج هر سه طبقه فركانس شنوايي دچار افت ميشوند.
صاكي افزود: افت شنوايي ايجاد شده در فرد ناشي از پديده پيرگوشي گاهي با پديده وزوز، خواب فرد را نیز دچار اختلال ميكند. با توجه به مشاهدات و مطالعات انجام شده، احتمال ابتلا به اين عارضه بين مردان بيشتر از زنان است. همچنين سابقه برخی بيماريها در گذشته فرد مانند ديابت، افزايش فشارخون، تنگي عروق عمومي در بدن يا عفونتهاي قديمي در ناحيه گوش در تسريع عارضه پيرگوشي تاثيرگذار هستند.
وي گفت: برخي افراد به دليل ابتلا به پيرگوشي به تدريج منزوي و افسرده ميشوند در حالي كه ميتوان با استفاده از روشهاي گوناگون درماني موجود به زندگي خود و تعامل اجتماعي با ديگران ادامه داد.
صاكي ادامه داد: متاسفانه هنوز استفاده از سمعك به درستي بين مردم رواج پيدا نكرده و گاه به عنوان عيب شمرده ميشود؛ معمولا افراد سمعكهايی بزرگ و با كارآيي پايين را در ذهن خود تصور ميكنند در حالي كه با توجه به پيشرفتهاي حاصل شده در صنعت سمعك، با ابزاري بسيار كوچك، دقيق و كيفيتي نزديك به طبيعي ميتوان نقص كمشنوايي را جبران كرد.
اين متخصص گوش، حلق و بيني اظهار كرد: در نهایت بیمارانی كه تمايلي به استفاده از سمعك ندارند، ميتوانند با توجه به تكنولوژيهاي پيشرفته در تقويت عصب شنوانيي از پروتزهاي گوش مياني استفاده كنند كه این نوع عمل به تازگی براي اولين بار در كشور و در استان خوزستان انجام شده است.
منبع: خوزنیوز
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021