دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


موسیقی در حرکت، حرکت در موسیقی

موسیقی در حرکت، حرکت در موسیقی

هنگامی که هنوز پا به دنیا نگذاشته ایم، در همان سه ماهه اول جنینی، در شکم مادر شروع به حرکت می کنیم اما شنوایی در سه ماهه آخر است که به حدی از رشد می رسد که ما می توانیم به خوبی ریتم قلب، صدای تنفس و قاروقور شکم مادر و حرف زدن او را بشنویم. اما توجه کنیم که ما خیلی قبل از آن می توانیم پا را به دیوار رحم تکیه بدهیم و در حین شناوربودن در مایع آمنیوتیک، پشتک وارو بزنیم.

این گزارش که به قلم عبدالرحمن نجل رحیم عصب شناس و عصب پژوه در شماره روز پنجشنبه پانزدهم مرداد 1394 خورشیدی انتشار یافت، می افزاید: قبل از اینکه بشنویم، حرکت و کنش را برای آزمودن محیط زندگی با کمک حس های لامسه و عمقی (پروپریوسپتیو)، با تمرین های حرکتی خودجوش شروع می کنیم. وقتی شنوایی کامل می شود، دستگاه بیرونی گوش، دهلیز شنوایی با مراکز مغزی زیر قشر و قشر مغز مرتبط می شوند و یادگیری حرکت کنشی وارد مرحله جدیدی می شود. در این مرحله، ما در درون شکم مادر می توانیم با دنیای بیرون دور از رحم و از همه مهم تر با دیگری، که در وهله اول مادر است، ارتباط برقرار کنیم.

در این مرحله است که نطفه هنر موسیقی بسته می شود. لحن صدای مادر، موسیقی آغازین در گوش ماست. در سه ماه آخر حاملگی است که جنین می تواند کنش های حرکتی خود را با اطلاعات صوتی ناشی از حرکات کنشی مهارت یافته لب، دهان، حنجره و تارهای صوتی مادر از فاصله ای دور کوک کند و آن را در تجربیات حرکتی خود پژواک دهد و به این ترتیب ما می توانیم زیروبم و ضرباهنگ کنش های حرکتی دیگری را از طریق قوای شنوایی خود بشنویم، جزئیات صوتی آن را در گوشت و استخوان خود حس کنیم و کنش های خود را با آن کوک و تنظیم کنیم. این رابطه ریشه ای مابین جنین و مادر در ماه های آخر حاملگی ایجاد می شود که اهمیت نقش هنر موسیقی را در پایه ای ترین روابط انسانی و تنظیم کنش های فیمابین خود و دیگری نشان می دهد.

یکی از توانایی های مهم و بنیادین هنر موسیقی در ابتدایی ترین شکل آن، انتقال احساسات درونی و عمیق ناشی از برهم کنش های شیمیایی درون بدنی و پژواک ضرباهنگ و زیروبم های گوناگون آن در اقصی نقاط جغرافیای تن است. پژواک این حرکات هماهنگ و موزون عضلات صورت؛ لب، حلق، حنجره و تارهای صوتی مادر در تولید رنگین کمانی از هیجانات را پس از تولد، نه تنها می توانیم بشنویم، بلکه می توانیم ببینیم. در شکم مادر، ضرباهنگ یا ریتم تپش قلب او و ریتم های دیگر در چرخه های ساعت های بیولوژیک بدن مادر را می شنویم و یاد می گیریم که چگونه آنها را با ریتم یا ضرباهنگ ساعت های چرخه های زیستی درون خود تطبیق دهیم و کنش های حرکتی خود را بر این اساس به طور خودکار تنظیم کنیم. با اینکه لحن یا نغمه صدای حرف زدن مادر را می شنویم، اما معنای کلمات و جملات او را نمی فهمیم. فقط از لحن حرف زدن مادر حالات هیجانی او را درک می کنیم، در این رابطه ضربان قلبمان در شکم مادر تغییر می کند.

ادامه مطلب ....

مطلب مرتبط با این موضوع: جنین چه نوع موسیقی هایی را دوست دارد؟

منبع: روزنامه شرق


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته