دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


چگونه می توان مشکل کم شنوایی را برطرف کرد

رای بسیاری از مردم باور این مسئله بسیار عجیب است که میتوان مشکل کاهش شنوایی را برطرف کرد. برخی از انواع کاهش شنواییها موقتی بوده و به مرور زمان و مصرف دارو برطرف میشود و برخی دیگر از انواع آن هم دائمی است. در اغلب موارد، درمان کاهش شنواییهایی که به گوش آسیب وارد میکنند، دشوار است.

کاهش شنوایی موقت
شاید بعد از مراجعه به متخصص گوش، متوجه شوید که مشکل کاهش شنواییتان ناشی از انسداد به خاطر چرک و جرم گوش است. شاید احمقانه به نظر برسد اما در اکثر موارد، تمیز کردن یا شستشوی گوش، راه چاره نیست. وقتی دوش میگیرید یا شنا میکنید، جرم گوش شما تَر شده و باز میشود و این به گرفتگی میانجامد. البته همیشه هم این اتفاق نمیافتد، اما هر ساله مردم برای از بین بردن جرم گوش و مشکلات آن به پزشک عمومی یا متخصص شنوایی مراجعه میکنند. این نوع کاهش شنوایی را میتوان به سادگی درمان کرد.

کاهش شنوایی مربوط به عصب حسی، یا ناشنوایی ناگهانی بیهیچ علائم مرتبطی نظیر زنگ زدن گوشها یکی دیگر از مشکلاتی است که میتواند موقت باشد. زمانی که این مشکل پیش آمد، بیمار باید سریعا به فکر درمان آن باشد. اگر یک تا دو هفته درمان را به تعویق بیندازد، ممکن است این مشکل موقت، به یک مشکل دائمی تبدیل شود.

کاهش شنوایی دائمی
کاهش شنوایی به خاطر سر و صدا میتواند دائمی باشد. در واقع کاهش شنوایی به دلیل آسیب پردهی صماخ و یا آسیب سر میتواند به یک مشکل دائمی تبدیل شود. همچنین بیماریهای ژنتیکی هم ممکن است باعث شود که مشکلات شنوایی فرد ، به مشکلاتی دائمی تبدیل شده و کل زندگی او را تحتالشعاع قرار دهد.

اخیرا محققان طی آزمایشاتی موفق شدهاند با استفاده از روش ژندرمانی ، مشکلات کاهش شنوایی را از بین برده یا آنها را کمرنگ کنند. وقتی فردی به خاطر سر و صدا مشکل شنوایی پیدا میکند، موهای ریز گوش داخلی او که در قابلیت شنیدن نقش مهمی دارند، آسیب میبینند. این روش ژندرمانی جدید توانسته با تحریک این موها ، باعث رشد مجدد آنها شود تا گوش کمتر آسیب ببیند.
( منبع : webmd )


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته