دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


صداهای آنی خطرناک ترین شکل صداها هستند

صداهای آنی خطرناکترین شکل صداها هستند

آلودگیهای صوتی علاوه بر اینکه موجب کاهش شنوایی انسانها میشود، بر سایر جانداران نیز تاثیر میگذارد. تحقیقات نشان میدهد موشهایی که در معرض صدای شدید قرار میگیرند به بیماریهای ویروسی حساستر شده و دندانهایشان فاسد میشود.

به گزارش فارس، خسرو گورابی با بیان اهمیت تاثیر سر و صدای محیط اطراف و شنوایی ما اظهار داشت: سر و صدای ناشی از ترافیک کارهای، کارهای ساختمانی، مانورهای هوایی و موزیکهای بلند مثالهایی از سر و صدای محیط اطراف ما هستند. آثار قرار گرفتن در معرض صدای بلند تنها به ضایعات شنوایی ختم نمیشود بلکه هنگام خواب، محیط کار، محاورات گفتاری و سایر موارد اختلال ایجاد میکند و موجب بروز آسیب بر بسیاری از بخشهای بدن میشود.

وی ادامه داد: صدا از جمله عوامل فیزیکی است که برای بیشتر کارکنان مراکز صنعتی به ویژه کارکنان تأسیسات و سکوهای نفتی آزاردهنده است امروزه سر و صدای زیاد یکی از مهمترین عوامل ناراحتکننده در محیط کار به شمار میرود.

گورابی افزود: تعداد افرادی که در مراکز صنعتی در معرض سر و صدای زیانآور هستند، بسیار بیشتر از افرادی است که در معرض دیگر عوامل خطرزای شغلی قرار دارند تحقیقات گوناگون نشان داده است که از نظر کارکنان مراکز صنعتی بزرگترین مشکل موجود در محیط کار، آلودگی صدا است.

این شنوایی شناس گفت: تحقیقات انجام شده در زمینه آلودگی صوتی نشان داده است که صداهای صنعتی و شغلی علت اولیه کاهش شنوایی افراد در جامعه و صداهای آنی، خطرناکترین شکل صداها هستند. سر و صدای زیاد در مراکز صنعتی ممکن است مانع شنیدن صدای زنگ خطر از سوی کارکنان و در نتیجه بروز حوادث در محیط کار شود .

وی تصریح کرد: کارکنان مراکز صنعتی باید توجه داشته باشند که در صورت داشتن شنوایی طبیعی و چنانچه به فاصله دست باز از همکار خود ایستادهاند اما صدای او را نمیشنوند نشانی از سر و صدایی زیاد در محیط کار است.

رئیس انجمن شنواییشناسان ایران اظهار داشت: بیشترین ارگانهای بدن انسان بر اثر سر و صدا آسیب میبینند و سلامتی افرادی که در محیطهای پر سر و صدا کار میکنند بیشتر دچار مشکل میشود. همچنین کودکانی که در معرض آلودگیهای صوتی قرار میگیرند علاوه بر اینکه توجه و تمرکزشان را از دست میدهند فرآیند یادگیریشان کند میشود، میزان مقاومتشان در برابر بیماریها نیز پایین میآید و بیشتر به بیماریها مبتلا میشوند.

این شنواییشناس گفت:امروزه علاوه بر زندگی شهرنشینی و سلامت حیات بشر، تاثیر آلودگیهای صوتی در حیات وحش و زندگی گونههای مختلف حیوانات نیز کاملا روشن است چرا که این صداها سبب ایجاد احساس ناامنی در حیوانات میشود که تاثیر زیادی بر تولید مثل این گونهها دارد. بنابر این یکی از دلایل مهم در مباحث حفاظت از محیط زیست علاوه بر پیشگیری از انقراض گونهها در اثر شکار بیرویه و نابودی زیستگاه و مواد غذایی، تأمین امنیت محیطی برای جانداران است.

وی افزود: تغییر در رفتارهای تغذیهای، تولید مثلی و مهاجرت حیوانات، کاهش زیستگاههای قابل استفاده و در نهایت انقراض برخی گونهها مانند مرگ برخی والهای منقاردار و آسیب به اعصاب شنوایی و خونریزی از گوش در برخی حیوانات نیز نتیجه تاثیر آلودگی صوتی در حیوانات است.

وی خاطر نشان کرد: نتایج حاصل از برخی آزمایشها بر روی حیوانات نشان داده است که موشهای آزمایشگاهی که در معرض صدای شدید قرار میگیرند به بیماریهای ویروسی حساستر میشوند. همچنین صدای بلند که بیش از 115 دسیبل باشد موجب فاسد شدن دندانهای موشها میشود. تاثیر آلودگی صوتی بر حیوانات با افزایش کلسترول و چربی خون و کاهش اسید اسکوردیک و گلبولهای سفید تا 50 درصد است. از طرفی صدای فوقالعاده شدید میتواند در فعالیتها و عملکرد کبد حیوانات تغییر ایجاد کند.

منبع:خبرگزاری فارس


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته