علل ابتلا به پیرگوشی چیست؟
رزم پا با اشاره به شيوع بيشتر پيرگوشي در مردان در قياس با زنان افزود: قرار گرفتن در معرض سر و صداي ناخواسته مثل صداي بوق خودروها، فشار خون، افزايش سن، استرس زياد، مصرف برخي داروها، ارث و قرارداشتن طولاني مدت در معرض سر و صدا از علل پيرگوشي است.
وی دشواري در تشخيص اصوات به ويژه اصوات زير مثل حرف (س)، تشخيص بهتر صداي مردان از زنان را از نشانههاي پيرگوشي دانست و گفت: در افراد مبتلا به پيرگوشي فهم مکالمات به ويژه در هنگام وجود سر و صداي زمينهاي مشکل است ضمن اينکه افت شنوايي معمولاً دوطرفه است و ممکن است با وزوز در يک يا دو گوش همراه باشد.
اين متخصص گوش و حلق و بيني خاطرنشان کرد: يکي ديگر از نشانهها ممکن است سرگيجه باشد. افراد مبتلا به پيرگوشي معمولاً ميگويند با وجود شنيدن گفتار در فهميدن مشکل دارند و همه علائم ذکرشده تواناييهاي فرد را کاهش داده و روي کيفيت زندگي فرد تاثير ميگذارد.
وي تصريح کرد: امروزه پيرگوشي در ايران نسبت به گذشته با سرعت بيشتر و در سنين کمتري اتفاق ميافتد و اين در حالي است که ميليون ها نفر از مردم به افت شنوايي شان اهميت نمي دهند غافل از اينکه ممکن است انزوا، ترس، عصبانيت و اضطراب آنها برخاسته از همين مشکل است.
رزمپا با اشاره به موارد ذکرشده به همگان توصيه کرد اگر احساس کم شنوايي ميکنند بهتر است براي ارزيابي ميزان افت شنوايي به يک اديولوژيست مراجعه کنند البته مفيدترين کاري که يک شنوايي شناس ميتواند براي افراد با مشکل پيرگوشي انجام دهد سمعکها و برنامههاي توانبخشي است.
اين متخصص گوش و حلق و بيني خاطرنشان کرد: از جمله برنامههاي توانبخشي براي افراد مشاوره، تجويز سمعک، تجويز وسايل کمک شنيداري و مهارتهاي افزايش ارتباط است و برنامههاي توانبخشي سبب برقراري ارتباط بهتر و در نهايت بالابردن کيفيت زندگي براي افراد مبتلا به پيرگوشي ميشود.
منبع: فرهیختگان آنلاین
ارزیابی وتجویزسمعک در مرکزتخصصی نیوشا، توسط کارشناسان مجرب انجام می گردد.
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021