دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


چه کسی استانداردهای لازم برای هدفون ها را تعیین میکند

بیایید دنیای هدفون ها را امن تر کنیم.

سازمان بهداشت جهانی(WHO)، در مورد استانداردسازی هدفون ها برای کم شنوایی تصمیم گرفته است که هرکس شدت صدا را به قدر کفایت خودش تنظیم کند. اما در این میان اتحادیه ی بین المللی ارتباط از راه دور توصیه هایی را در رابطه با نسل جدید هدفون ها منتشر کرده تا به شنوایی شما آسیب نرسانند.

این سازمان بیان می دارد که تلفن های هوشمند جدید و دستگاه های پخش کننده که در داخل یا روی گوش قرار می گیرند باید با تنظیمات و ابزارهای جدید عرضه شوند. آن ها برای کاهش آسیب های شنوایی، توصیه می کنند که دستگاه های پیشرفته ی جدید با مشخصه های تعیین کننده ی استاندارد مثل برنامه های پایش صدا، محدود کننده ی خودکار شدت صدا و جمع آوری داده ها برای مشخص کردن مدت زمان استفاده نامناسب از هدفون را همراه باشند.

از لحاظ رشد فناوری ما به مرحله ای رسیده ایم که می دانیم چگونه از وقوع کم شنوایی پیش گیری کنیم در نتیجه گوش کردن به موسیقی نباید علت کم شنوایی در جوانان باشد. دکتر گبرسیوس، مسئول بهداشت عمومی سازمان بهداشت جهانی(WHO) ، بیان می کند که جوانان باید بدانند وقتی شنوایی خود را از دست دهند دیگر باز نخواهد گشت.

نصف جمعیت جوان جهان، در خطر کم شنوایی دائمی قرار دارند.

کارشناسان سازمان بهداشت جهانی تخمین می زنند حدود 50 درصد از افراد بین 12 تا 35 ساله یا 1.1 میلیارد جمعیت جوان جهان- در خطر کم شنوایی دائمی به خاطر مواجه ی بیش از اندازه و طولانی مدت با صداهایی مثل صدای موسیقی هستند. اما این گزارش همچنین بیان می کند که نیمی از این آسیب ها از طریق اطلاع رسانی عمومی قابل پیشگیری هستند.

چگونه ؟ به سادگی و با آموزش اینکه کدام صدا ها می توانند به شنوایی افراد آسیب برسانند؛ هر فرد در طول روز چقدر می تواند در مواجه با صدا باشد بدون اینکه آسیبی به شنوایی او وارد شود و … .

کاهش شدت صدای هدفون ها به محدوده ی سالم و کاهش مدت زمانی که به موسیقی با صدای بلند گوش داده می شود، می تواند باعث جلوگیری از کم شنوایی شود اما برای این امر نیاز هست تا مردم این محدوده ها را بشناسند. در نتیجه بخش داوطلب سازمان بهداشت جهانی در حال تعیین استانداردی برای دستگاه های الکترونیک جدید است تا محدوده ی شدت آسیب رسان به شنوایی در آن ها مشخص شود.

ویژگی های دستگاه های با شنوایی امن

دستگاه ها و سیستم های با شنوایی ایمن (Hearing Safe) دارای ابزار های زیر هستند.

عملکرد ” مواجه با صدا”
نرم افزار هایی هستند که میزان شدت و مدت مواجه ی کاربر با صدا را ثبت می کنند و به عنوان درصدی از مرجع مجاز بیان می کند.

پروفایل شخصی
یک پرونده ی شنوایی شخصی بر اساس فعالیت های شنوایی کاربر که به کاربر نشان می دهد آیا به صورت ایمن به صدا ها گوش می دهد یا نه و بر این اساس پیام هایی کاربردی را به کاربر ارسال می کند.

محدود کننده ی ولوم صدا
امکاناتی برای محدود کردن خودکار ولوم صدا یا کنترل صدا توسط والدین

اطلاعات عمومی
اطلاعات و راهنمایی هایی درباره ی شنوایی ایمن، هم در تجهیزات صوتی شخصی و هم در فعالیت هایی که در اوقات فراغت انجام می شود.

استاندارد های تعیین شده همزمان با روز جهانی شنوایی در سوم مارس و تحت شعار سازمان بهداشت سازمان بهداشت جهانی ” امن تر بشنویم” آغاز شده است. تعیین این استاندارد ها گام کوچکی در راستای تحقق این شعار به ویژه در میان جمعیت جوان می باشد.

افزایش آگاهی درمیان کارخانه های تولیدی و دولت ها

کارشناسان خبره از سازمان جهانی بهداشت و سازمان تنظیم ارتباطات از راه دور حدود دو سال با هم کار کرده اند، تا این استاندارد ها را تعیین کنند که منجر به آخرین تحقیق درباره ی کم شنوایی ناشی از نویز شده است و می توان از آن به عنوان ابزاری برای مشاوره به کارخانه های تولیدی، دولت ها، مصرف کننده ها و جامعه ی شهری استفاده کرد.

تابعیت از این استاندارد ها داوطلبانه است، اما سازمان بهداشت جهانی یک راهنمای کامل برای کارخانه های تولیدی تهیه کرده است. در این راستا دستگاه ها و سیستم های ایمن برای شنوایی در یک کتاب 40 صفحه ای برای استفاده ی کارخانه های تولیدی آماده و تهیه شده است. برای دولت ها و سازمان های حمایتی نیز یک برنامه اقدامی طراحی شده است.

ترجمه شده توسط گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته