دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


آسیب های جبران ناپذیر این فناوری محبوب اما خطرناک

لذت گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و شنیدن ضرب آهنگ تمامی سازها می تواند خطری درمان ناپذیر و یک عمر پشیمانی به بارآورد. کارشناسان هشدار میدهند همزمان با شکل گیری استفاده از وسایل الکترونیکی با قابلیت پخش موسیقی به وسیله هندزفری یا گوشی ها، مشکل کم شنوایی و ناشنوایی در جهان فزونی یافته است.

محققان به ویژه افراد زیر سی سال را به شدت درمعرض خطرآسیب های شنوایی میدانند، زیرا از خردسالگی ازوسایل پخش کننده موسیقی استفاده کرده اند.

آمارها نشان می دهند در سال های اخیر میزان مبتلایان به آسیب های شنوایی در کشور انگلستان تصاعدی افزایش یافته است، پژوهش ها نشان می دهند این مشکل به دلیل گوش دادن به موسیقی با صدای بلند است.

پژوهش های پزشکی نشان میدهند، حداکثر میزان صدای مجاز برای افراد تا ۸۵ دسی بل است، اما برخی اوقات هنگام گوش دادن به موسیقی با صدای بلند، اندازه صوت برابر با صدای جمبو جت و به میزان ۱۱۰ دسی بل می شود.

کودکان، نوجوانان و جوانان بیشتر میزان آسیب شنوایی و کم شنوایی را بین سایر گروه های سنی دریافت کرده اند، زیرا افراد بالای ۵۰ سال کمتر از وسایلی، چون گوشی های هوشمند و پخش کننده های موسیقی استفاده کرده اند. در ساختار داخلی هر گوش بخشی به نام (cochlea) وجود دارد که ارتعاش های صدا از محیط را دریافت می کند و دارای ۱۵ هزار تارموی کوچک است.

این سلول های کوچک مو برای تشخیص امواج صوتی بسیار حیاتی، اما درعین حال بسیار شکننده و آسیب پذیرند و صدمه به آنها سبب ناشنوایی و کم شنوایی می شود. از جمله عارضه هایی که گوش دادن به موسیقی با صدای بلند درافراد ایجاد می کند می توان وزوز گوش، افزایش ترشح ماده زرد رنگ درون گوش، درد در ناحیه گوش، ناتوانی در شنیدن اصوات، سردرد و برهم خوردن تعادل را نام برد.

وزوز گوش یکی از بیماری های ناتوان کننده است که در سال های اخیر عده زیادی به آن مبتلا شدهاند و جزء بیماریهای سخت درمان است. (درمان وزوزگوش در کلینیک نیوشا قابل انجام است) . این بیماری حتی میتواند سبب ابتلای افراد به اختلالهای روانی و دربرخی موارد سبب واکنش های خود آزاری در افراد شود.

با وجود آنکه هشدارهای جدی درباره خطرهای گوش دادن به موسیقی با صدای بلندوجود دارد و حتی نرم افزارهای موجود برروی گوشی تلفن همراه افراد را از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند منع می کند، اما علاقه به شنیدن موسیقی با صدای بلند سبب می شود افراد با آگاهی به شنوایی خود آسیب برسانند.

کارشناسان اعتقاد دارند باید قوانین و استانداردهای جدیدی برای ساخت هدفون ها ایجاد شود که اجازه بلند شدن صدا ازحد بیشتری را ندهد و به این ترتیب مانع از ناشنوایی افراد شود.

از هدفون ها میتوان به حالت سکوت و بدون پخش موسیقی برای کاستن از آلودگی صوتی محیط به ویژه اتوبوس یا مکانهای شلوغ استفاده کرد البته به شرط آنکه مانع شنیدن اصواتی، چون بوق هشدار ماشین ها نشود. کارشناسان هشدار می دهند آسیب شنوایی ناشی از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و مواردی از این دست قابل درمان نیست و برگشت ناپذیراست.


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته