دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر با تغییر در سبک زندگی

بر اساس تحقیقات بین المللی مجله Lancet، اگر مردم بیشتر به سلامت مغزی خود اهمیت دهند، از هر سه مورد دمانس (زوال) مغزی یک مورد قابل پیشگیری هست.این مجله 9 عامل، از جمله نداشتن تحصیلات، کم شنوایی سیگار کشیدن و کم تحرکی را دلایل اصلی دمانس می داند.در حالی که اکنون 47 میلیون نفر در معرض ابتلای قطعی به آلزایمر هستند، اما پیش بینی می شود تا سال 2050 میلادی، 131 میلیون نفر در معرض قطعی این خطر باشند، مگر اینکه تغییراتی در سبک زندگی خود انجام دهند.
عاملی که احتمال ابتلا به دمانس را افزایش می دهد:
کم شنوایی در اواسط زندگی 9%
تمام نکردن دوره متوسطه 8%
سیگار کشیدن 5%
اقدام نکردن برای درمان اولیه ی افسردگی 4%
بی تحرکی 3%
انزوای اجتماعی 2%
فشار خون بالا 2%
چاقی 1%
دیابت نوع 2%این عوامل خطر( عواملی که به طور بالقوه قابلیت اصلاح شدن دارند)، جمعا حدود 35% می شوند. 65% بعدی عوامل خطر شامل مواردی می شود که به طور بالقوه قابلیت اصلاح ندارند.
پروفسور Gill Livingston از دانشگاه UCL اذعان کرده است : هر چند دمانس مغزی در سالمندی تشخیص داده می شود، اما تغییرات مغز معمولا سال ها قبل از آن آغاز می شود.
اقدام به موقع، به طور جدی کیفیت زندگی افراد مبتلا به دمانس مغزی و خانواده ی آن ها را بالا می برد و در ساختار آینده جامعه نیز تغییرات مثبتی ایجاد می کند.
گزارشی از 24 کارشناس بین المللی بیان می کند که عوامل مربوط به سبک زندگی نقش بسیار مهمی در کاهش یا افزایش ریسک زوال مغزی دارند.
این گزارش مزایای ساختن ذخایر شناختی را بررسی می کند؛ به این معنا که فرد شبکه های عصبی مغزی خود را تقویت می کند تا در سنین بالا نیز با وجود آسیب های سالمندی، همچنان عملکرد بهینه ی خود را حفظ کند.
خانم Eve Laird به خاطر اینکه مادرش را در وضعیت نابسامان دمانس مغزی دیده بود همواره نگران دمانس مغزی خود بود. پس تصمیم گرفت تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کند.
خانمEve Laird که به تازگی در یک تحقیق درباره ی پیش گیری از دمانس شرکت کرده است.
من به طور وحشتناکی از غذا های آماده و فست فود ها استفاده می کردم و اخیرا تصمیم گرفته ام تغییراتی در رژیم غذایی خود به وجود آورم.من همچنین تصمیم گرفتم که در یک مارتن بدوم و به همین خاطر به یک باشگاه دو پیوستم و هفته ای یک بار به آنجا می روم.
او می گوید که بعد از تغییر رژیم غذایی و شروع به ورزش احساس خیلی بهتری نسبت به زندگیش دارد.
من بیشتر احساس سلامتی می کنم و از لحاظ ذهنی بسیار هوشیار تر شده ام. من خیلی دوست دارم این وضعیت را ادامه دهم ولی ادامه ی این مسیر چندان آسان نیست.من به این باور رسیده ام که تغییرات کوچگ باعث تفاوت های بزرگ در زندگی می شوند.
ناتوانی در تکمیل تحصیلات دبیرستانی دومین عامل خطر برای ابتلا به دمانس مغزی می باشد و نویسنده گان بیان می دارند که افرادی که تا آخر عمر خود همواره در حال یادگیری هستند، عملکرد مغزی بهتری دارند.
یک عامل خطر اصلی دیگر برای دمانس نیز، کم شنوایی در میانسالی می باشد. محققان می گویند که کم شنوایی می تواند باعث شود که فرد از یک محیط شناختی قوی فاصله گرفته و دچار انزوا و افسردگی شود؛ که این عامل نیز جزو عوامل خطر قابل اصلاح برای پیش گیری از زوال مغزی است.
نکته کلیدی دیگر این است که هر آن چیز که برای قلب خوب است برای مغز نیز مفید می باشد.
تغییرات مثبت
ترک سیگار، ورزش کردن، وزن متناسب، درمان فشار خون بالا و دیابت همه می تواند ریسک دمانس مغزی را به میزان ضایعات قلبی عروقی و سرطان کاهش دهند.
محققان بیان می کنند که داده های کافی برای دخالت دادن رژیم غذایی و الکل در تحقیق نداشتند اما معتقدند که هر دو اینها می توانند بسیار مهم باشند.دکتر Dietary مسئول اصلی تحقیق در جامعه ی آلزایمر اذعان داشت: باید گفت که دمانس بزرگترین عامل مرگ و میر در قرن 21 می باشد. ما همگی باشد از خطرهای موجود آگاه بوده و شروع به تغییرات مثبت در سبک زندگی خود کنیم.
دکتر David Reynolds، مسئول علمی جامعه ی آلزایمر انگلیس گفت : در کنار تحقیق در حوزه های پیشگیری، ما باید در زمینه ی نحوه ی تغییر سبک زندگی افراد در معرض خطر، تحقیق و سرمایه گذاری کنیم.
منبع : سایت لنسنت
گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته