دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


تاثیر نیکوتین و تنباکو بر شنوایی جنین

تحقیقات جدید نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض نیکوتین، قبل و بعد از تولد، می تواند باعث بروز مشکلات شنوایی در کودکان شود . پژوهش های متعدد نشان داده اند که استفاده از تنباکو و نیکوتین بر رشد سالم جنین تاثیر گذاشته و همچنین باعث تولد نوزاد نارس و یا حتی مرگ نوزاد می شود . نواقص هنگام تولد، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد و وزن کم در هنگام تولد، همگی با مصرف دخانیات، سیگارهای الکترونیکی و درمان های جایگزین نیکوتین در ارتباط است . متاسفانه با وجود اثبات اثرات مضر سیگار کشیدن، مراکز کنترل و پیشگیری بیماری(CDC)گزارش می دهند که 10 درصد از زنان هنوز هم در 3 ماه پایانی بارداری سیگار می کشند.

اغلب افراد بر این باورند که سیگار الکترونیکی ایمن تر بوده و حاوی دخانیات و مواد شیمیایی مضر نیست. با این حال، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری هاCDCهشدار می دهد که سیگارهای الکترونیکی نیز برای نوزادان مضر هستند، چرا که آنها حاوی نیکوتین هستند که میتواند بر رشد مغز و ریه نوزاد تاثیر بگذارد . یک پژوهش جدید که توسط محققان آلمانی انجام شده نشان دهنده اثرات منفی بیشتری است که نیکوتین می تواند بر جنین و نوزاد تازه متولد شده بگذارد . این پژوهش به طور خاص بر رشد شنوایی در موش ها متمرکز شده است.

این محققان مقادیری از نیکوتین که هم اندازه با سطوح نیکوتین مصرفی یک فرد سیگاری پر مصرف است را به آب آشامیدنی موش های باردار اضافه کردند . نوزادان این موش ها پس از تولد باز هم به مدت سه هفته از طریق شیر مادر در معرض نیکوتین قرار گرفتند که سه هفتگی موش ها معادل با سن ابتدایی در انسان است . محققان فعالیت مغز موش های جوان ( شدت سیگنالینگ بین سلولهای عصبی) را مورد بررسی قرار دادند . این تیم همچنین نتایج به دست آمده از این گروه را با گروه کنترل شدهای که در معرض نیکوتین قرار نداشتند مقایسه کردند.

آنها دریافتند موش هایی که در معرض نیکوتین قرار داشتند دچار اختلال در اندام شنوایی حسی و سیگنالینگ بین سلولهای عصبی هستند . به طور معمول عصب شنوایی سیگنال های الکتریکی را به مغز رسانده که پس از رمزگشایی به صدا تبدیل میشوند . این امر در مورد موش هایی که در معرض نیکوتین قرار داشتند صدق نکرده و سیگنالینگ ضعیف سبب آسیب در برنامه نویسی الگوهای صدا می شود . این اتفاق در انسان ها نیز به همین شکل بوده و نوزادانی که مادران سیگاری دارند دچار مشکلات در پردازش شنیداری می شوند.اختلال شنوایی می تواند به نوبه خود، منجر به ضعف مهارت های ارتباطاتی، تضعیف پیشرفت تحصیلی و انزوای اجتماعی شود.یافته های این پژوهش درThe Journal of Physiologyبه چاپ رسیده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته